sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTRecord de cazuri de Covid depistate în judeţ. Peste 100 de bolnavi...

Record de cazuri de Covid depistate în judeţ. Peste 100 de bolnavi sunt doar din municipiul Botoşani

Autorităţile sanitare au raportat astăzi un număr record de cazuri de Covid19. Astfel, în doar 24 de ore, 223 de persoane au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, 111 dintre acestea fiind din municipiul Botoşani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Acesta este cel mai mare număr raportat de la debutul pandemiei până în prezent. Precedentul record fusese înregistrat pe 27 noiembrie, anul trecut, când au fost 185 de bolnavi.

De asemenea, în această perioadă este şi cel mai mare număr de cazuri active de Covid19 în judeţ, în evidenţe fiind înregistrate 1.615 bolnavi.

De la debutul pandemiei până în prezent 17.204 botoşăneni s-au îmbolnăvit de Covid, iar 14.649 s-au vindecat. Din nefericire 817 persoane au pierdut lupta cu boala.

În prezent cinci localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni. De asemenea alte 24 de localităţi sunt în scenariul roşu după ce a fost depăşit indicele de trei cazuri la mia de locuitori. În această situaţie este şi municipiul Botoşani, care a ajuns la un pas de carantină după ce rata de infectare a ajuns la 6,54 de cazuri la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 15.037de noi cazuri de infectare cu coronavirus la nivel national. În ultimele 24 de ore, 252 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.480 de pacienţi cu COVID-19. 407 copii cu COVID-19 sunt în spital, 22 dintre ei fiind la ATI.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...