miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTMedicii încă aşteaptă să primească locuinţele inaugurate în martie

Medicii încă aşteaptă să primească locuinţele inaugurate în martie

Medicii care au primit apartamente în blocul ANL destinat lor, încă mai aşteaptă să intre în casele noi. Astfel, deşi clădirea a fost inaugurată cu mare fast în martie, medicii nu şi-au primit nici măcar acum cheile din cauza unor bâlbe birocratice, ba de la minister, ba de la Consiliul Judeţean (CJ).

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Proiectul pentru construirea de locuinţe destinate doctorilor, în încercarea de a atrage tineri specialişti în judeţ, a fost început în mandatul fostei conduceri a CJ şi a fost finalizat în primăvara acestui an. Blocul a fost recepţionat încă din februarie, însă ulterior lucrurile s-au blocat. În martie medicilor cărora le-au fost repartizate locuinţe li s-a promis că se vor muta imediat. La acea dată a fost vorba despre şase medici care au fost selectaţi iniţial din dosarele depuse, în urma unor criterii stabilite dinainte. Avantaj aveau cei care veneau din afara judeţului şi începeau munca în Spitalul Judeţean.

„Acuș se face anul și nimic. Tot întrebăm când ne putem muta și ni se spune că luna viitoare. Tot luna viitoare și se împlinește anul. Ca să nu mai spun ce munte de acte și declarații ni s-au tot cerut. Am un coleg care a terminat în același timp cu mine, a mers la Spitalul Bacău, a primit apartamentul în câteva săptămâni și s-a mutat. Normal că se îndreaptă spre alte spitale”, a spus unul dintre beneficiari.

Noi promisiuni de la CJ

Reprezentanţii CJ spun că situaţia se va reglementa după următoarea şedinţă de Consiliu, când se vor decide şi chiriile pe care trebuie să le plătească fiecare medic în parte. Asta pentru că, în criteriul de calcul intră şi suprafaţa exactă a fiecărui apartament în parte, dar şi veniturile medicului care îl ocupă. Pentru că lucrarea aparţine de Ministerul Dezvoltării, corespondenţa între CJ şi minister s-a desfăşurat greoi, iar cei de la Bucureşti au cert mai multe documente şi acte pentru fiecare operaţiune efectuată la ANL, dar au şi cerut stabilirea chiriei la suprafaţa exactă a fiecărui apartament.

„Dacă un apartament avea 50,7 metri pătraţi, cei de la minister au dorit exact pe această suprafaţă calculat, iar de aici au fost o serie de întârzieri”, a explicat un reprezentant al Spitalului Judeţean. Cu toate acestea, medicii au promisiunea că până la finele lunii octombrie, la şapte luni distanţă, se vor muta în noile locuinţe.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

Probabil energiile cele mai puternice care nu provin direct din lumea materială își au izvorul din două zone pe cât de complexe, pe atât...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...