spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTMii de elevi s-au întors la şcoala online

Mii de elevi s-au întors la şcoala online

Săptămâna a început cu 158 de clase de elevi care învaţă în online şi cu aceeaşi stare de incertitudine în rândul elevilor, părinţilor şi angajaţilor unităţilor de învăţământ botoşănene. Astfel, 3.003 elevi din cei aproximativ 62.000 din judeţ fac în prezent şcoală de acasă. Pe fondul actualei crize sanitare, principala preocupare a devenit menţinerea stării de sănătate, nicidecum modul în care se desfăşoară activitatea didactică. În acest context, mulţi părinţi preferă să-şi ţină copiii acasă şi să spună că sunt răciţi, de frică să nu se îmbolnăvească. Potrivit oficialilor din educaţia botoşăneană, trecerea la orele online nu reprezintă o soluţie, în condiţiile în care sunt profesori bolnavi şi nu are cine să îi înlocuiască.

Colegiul Economic „Octav Onicescu” s-a confruntat cu o astfel de problemă. În colegiu au fost şase profesori confirmaţi cu Covid. La această dată mai sunt patru bolnavi şi două clase care îşi desfăşoară activitatea în online. „Am avut o mare problemă pentru că nu mai reuşeam să găsim colegi care să-i înlocuiască pe colegii bolnavi. La profesori, aici e durerea mare. Problema este să nu se îmbolnăvească profesorii, pentru că, dacă se ia măsura trecerii în online, rămâne întrebarea, cine face orele, dacă se îmbolnăvesc profesorii?”, a declarat profesorul Paul Octav, directorul Colegiului Economic.

Elevii pot reveni la şcoală după opt zile dacă se testează

Elevii care intră în online pentru 14 zile au posibilitatea de a se testa după opt zile, pentru a-şi putea relua orele cu prezenţa fizică la şcoală. În ultima perioadă se remarcă, însă, o reţinere a elevilor de a solicita această testare.

Nu am avut o cerere foarte mare de testare în cea de a opta zi de la trecerea în online. Prima clasă s-a testat, din a doua clasă au făcut cerere 18 elevi, dar deja apăruse în alte şcoli situaţia asta, dacă iese pozitiv vreun elev, familia acestuia intră în carantină şi atunci au refuzat să se mai testeze după opt zile. Adică există o reţinere din partea lor”, a explicat Paul Octav.

Absenţe în masă la grădiniţă

Absenţe în masă se înregistrează în principal la grădiniţe, mulţi părinţi preferând să-şi ţină copiii acasă. Au existat situaţii în care la o grădiniţă cu program prelungit, la o grupă au venit doar doi copii.

La Şcoala Gimnazială Nr. 10, potrivit celor precizate de profesorul Gheorghe Onofraş, directorul unităţii, la această dată, au activitate online o grupă de grădiniţă şi o clasă I. „Mai avem două colege pozitive. Ele au ore la gimnaziu, încercăm şi, în mare parte reuşim, să le suplinim. Mai avem elevi care lipesc de la ore, ori de frică, ori motivează că sunt răciţi. Noi le recomandăm copiilor care au simptome să rămână acasă. În ultima perioadă a crescut numărul copiilor care lipsesc de la ore, însă mai mult la grădiniţă”, a mai spus Gheorghe Onofraş.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...