miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocal BTCăţel în pericol după un cadou între iubiţi (video)

Căţel în pericol după un cadou între iubiţi (video)

Un cadou între iubiţi s-a soldat cu o anchetă deschisă de poliţie şi un căţel ajuns la un pas de moarte. Povestea a început în urmă cu câteva zile când o adolescentă a cumpărat doi căţei metis de amstaf. Unul l-a păstrat pentru ea, iar pe cel de-al doilea i l-a făcut cadou iubitului. Din nefericire puiul dăruit s-a îmbolnăvit, iar tânărul l-a dus la veterinar.

Starea acestuia era destul de gravă aşa că medicul a investigat căţelul, iar ulterior l-a returnat proprietarului. În drum spre casă tânărul a crezut că animăluţul a murit aşa că, pe Pietonalul Unirii, i l-a dat unei persoane aflată în stare de ebrietate pentru a-l îngropa.

Ulterior, însă, bărbatul în cauză a observat că micuţul amstaf este viu, aşa că i s-a făcut milă de el şi l-a dus pe treptele cabinetului veterinar Triovet unde l-a lăsat învelit în câteva prosoape. Pe parcursul nopţii căţelul s-a ascuns în nişte tufişuri, iar dimineaţă, când personalul cabinetului a ajuns l-a serviciu a mai găsit doar prosoapele.

Angajaţii au căutat în jur, însă nu au găsit căţelul aşa că s-au uitat şi pe camerele de supraveghere. Între timp la cabinet a ajuns o femeie care a adus căţelul pe care îl găsise în tufişurile unde se refugiase. „Căţelul a fost abandonat seara la 21.00, iar el s-a târât probabil în laterala cabinetului şi s-a ascuns în nişte vegetaţie, fiind bolnav. Avea 40⁰C febră. A stat o noapte întreagă cu 40⁰C febră, la 0⁰C afară”, a declarat medicul veterinar Daniel Bejinariu din cadrul cabinetului Triovet.

Autorităţi sesizate de angajaţii cabinetului

Personalul i-a acordat animăluţului îngrijiri, acesta fiind în stare gravă, iar ulterior au făcut o postare pe facebook în care atrăgeau atenţia asupra fenomenului de abandon şi făceau un apel pentru găsirea proprietarului pentru a fi tras la răspundere pentru faptele sale.

Postarea respectivă a fost văzută şi de adolescenta care cumpărase căţelul aşa că aceasta şi-a confruntat iubitul după care s-a prezentat la cabinet alături de două prietene, dar şi de mama sa. „Căţelul a fost dus la medic pentru că era bolnav şi ulterior, pentru că era leşinat, ca şi mort, a fost abandonat. Fetele au cumpărat ambii căţei de la acelaşi stăpân, unul l-a cumpărat pentru iubit şi unul pentru ea”, a declarat mama fetei.

Între timp a fost anunţată şi Poliţia, întrucât abandonul animalelor constituie o infracţiune. „Este un metis de amstaf. Am înţeles că a fost cumpărat. Am rugat colegii de la Poliţie să cerceteze în continuare cine sunt părinţii acestui câine, dacă au drept de montă, pentru că nu orice câine are acest drept. Sterilizarea cânilor fără pedigriee este obligatorie prin lege şi bineînţeles dacă proprietarii pot comercializa aceşti câni”, a mai spus Daniel Bejinariu.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie. „În cursul zilei de 5 noiembrie Biroul pentru protecţia animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani a fost sesizat de către un cabinet medical veterinar cu privire la abandonul unui câine pe raza municipiului Botoşani. În prezent poliţiştii Biroului pentru protecţia animalelor efectuează verificări pentru a stabili persoanele implicate, urmând ca, în situaţia în care vor fi constatate fapte de natură penală sau contravenţională, a se dispune măsuri legale”, a declarat inspector Sorin Chiţan, şef al Biroului pentru protecţia animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Semnal de alarmă tras cu privire la abandonul animalelor

În perioada următoare căţelul va rămâne la cabinet pentru a primi îngrijirile medicale de care are nevoie, deoarece starea sa este în continuare una grave. Personalul trage însă un semnal de alarmă cu privire la faptul că adoptarea sau cumpărarea unui animal este o decizie ce trebuie luată cu multă grijă, deoarece atrage după sine o serie de responsabilităţi.

„Proprietarii animalelor ar trebui să ştie că orice rasă are tabieturile ei, are nevoi diferite şi în special această rasă sunt câini puternici, care au nevoie de dresaj, care trebuie înregistraţi la Poliţie şi sunt mai greu de controlat decât cei normali. Şi, bineînţeles, orice om care îşi cumpără un câine trebuie să aibă şi o stabilitate financiară, să-l poată duce la un veterinar”, a spus Daniel Bejinariu.

Reprezentanţii Triovet spun că tot mai des sunt abandonaţi câni de rasă. „Cabinetul nostru trage un semnal de alarmă asupra faptului că nu se  mai abandonează în ultimul timp doar câini de rasa comună, ci se abandonează extrem de mulţi câini de rasă, pitbulli, amstafi, labradori, husky . Adăposturile publice sunt pline cu astfel de câini. Adolescenţii au astfel de câni, nu ştiu dacă încurajaţi de părinţi sau nu sau poate părinţii nu dau atât de multă importanţă şi atunci când ajung la un punct, din varii motive, îl abandonează”, a declarat Daniel Bejinariu.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
8.1 ° C
8.3 °
6.1 °
93 %
4.5kmh
100 %
mie
8 °
joi
8 °
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...