sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTCultivatorii de usturoi au primit banii de la stat

Cultivatorii de usturoi au primit banii de la stat

Fermierii care au înființat culturi de usturoi și au fost înscriși ca beneficiari eligibili în “PROGRAMUL USTUROI 2021”, au primit astăzi subvenția acordată de stat.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Suma totală plătită este de 1.407.578 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 436/2021 privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de USTUROI” a transmis Cristian Delibaș, directorul DAJ.

Botoşaniul fruntaş la cultivarea usturoiului 

Județul Botoşani figurează în prezent în top 10 la nivel național în ceea ce privește suprafețele cultivate cu usturoi.

Programul de sprijinire a cultivatorilor de usturoi a apărut după ce analizele au arătat că, în ultimii zece ani, România a înregistrat un declin cu aproape 20% la producţia de usturoi, în timp ce importurile au crescut semnificativ. În schimb, suprafeţele au început să crească, după acordarea subvenţiilor de 3.000 de euro la hectar.

Anul trecut, în total, în județ 109 producători au fost incluși în program, suprafața cultivată cu usturoi fiind de circa 100 de hectare. Banii, circa 680.000 de lei, au fost asigurați de Ministerul Agriculturii, iar plățile s-au făcut prin intermediul Direcției Agricole Botoșani.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...