sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPensionarii botoșăneni rămân cei mai săraci din țară

Pensionarii botoșăneni rămân cei mai săraci din țară

Pensionarii botoşăneni sunt cei mai amărâţi din întreaga ţară, ei având de departe cele mai mici venituri. Potrivit datelor centralizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS), în trimestrul al II-lea pensia medie lunară a fost de 1.272 lei, înregistrându-se o ușoară creștere, de 0,24% față de cea din trimestrul precedent, şi o creștere de 15,85% comparativ cu cea din trimestrul II din 2020.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Judeţul Botoşani a rămas în continuare cu cei mai săraci pensionari, acest lucru fiind demonstrat încă o dată în urma unei statistici realizate de INS. Astfel, Botoșaniul se află pe primul loc în topul celor mai mici pensii medii de asigurări sociale de stat (1.274 lei în trimestrul III), urmat de județele Giurgiu (1.282 lei) și Vrancea (1.297 lei). La polul opus se situează județul Hunedoara (2.125 lei), municipiul București (2.029 lei) și județul Brașov (1.890 lei).

Numărul mediu de pensionari botoșăneni a fost de 77.988 persoane, în scădere cu 187 persoane faţă de trimestrul precedent şi în scădere cu 672 persoane față de trimestrul II din 2020.

Sărăcia judeţului Botoşani este reflectată şi de statisticile referitoare la numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari. Astfel, în urma statisticii realizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), Botoșaniul se află pe locul trei în topul celor mai numeroși beneficiari din rândul pensionarilor din agricultură.

Astfel, în luna decembrie, erau luați în evidență 28.458 de beneficiari de indemnizaţie socială, în scădere cu 1.621 de persoane comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când erau luați în evidență 30.079 de beneficiari.

Pensii mai mari din ianuarie

Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, conform celei mai recente Ordonanţe de Urgenţă privind unele măsuri de protecţie socială în domeniul pensiilor din sistemul public. Aceasta înseamnă creşterea cu aproape 10% a valorii punctului de pensie faţă de nivelul la care a fost stabilit din 1 septembrie 2020, de 1.442 lei.

Tot din 1 ianuarie 2022, de la 800 de lei la 1.000 de lei va crește indemnizația sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind instituirea pensiei sociale minime garantate.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
29.4 ° C
29.9 °
28.9 °
28 %
3.5kmh
15 %
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...