sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTTragedie: Tânăr mort la o zi după ce a ieșit din izolare

Tragedie: Tânăr mort la o zi după ce a ieșit din izolare

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, elev la Școala Specială Profesională „Ion Pillat” din municipiul Dorohoi, a murit la doar o zi după ce a ieșit din izolarea cauzată de Covid19. Băiatul, originar din Havârna, a revenit la cursuri după ce a stat în perioada de izolare, impusă de infecția cu SARS-CoV-2, deşi acuza o stare generală de rău.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În seara zilei de marți, acesta a leșinat, rămânând inconștient, sub privirile colegilor. Aceștia au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanța Dorohoi. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, care au continuat preț de 50 de minute.

Ulterior tânărul a fost dus la Centrul de Primiri Urgențe din Dorohoi, unde au fost continuate procedurile. “Din păcate, colegii de la Urgențe au încercat tot posibilul, însă nu au putut reporni cordul tânărului, fiind constatat decesul. Pacientul era cunoscut cu afecțiuni cardiace”, a spus medicul primar Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, elevul, care era în clasa a XII-a, este din localitatea Havârna și era cazat la internatul școlii profesionale.

Potrivit medicilor de la Dorohoi, tânărul a fost testat Covid în timpul resuscitării, rezultatul fiind pozitiv. Din acest motiv, potrivit protocolului medical, decesul tânărului va fi considerat unul Covid.

În prezent, potrivit legii, la ieşirea din perioada de izolare nu se impune prezentarea unui test Covid negativ. Asta deoarece se consideră că după aceasta perioadă pacientul nu mai este contagios, şi astfel nu reprezintă un pericol pentru cei din jur.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...