joi, decembrie 5, 2024
HomeLocal BTSindicaliştii din educaţie ameninţă cu noi proteste la final de an şcolar

Sindicaliştii din educaţie ameninţă cu noi proteste la final de an şcolar

Sindicaliştii din sistemul educaţional aşteaptă rezultatele negocierilor de la nivel central, demarate după greva de avertisment din 19 ianuarie. „S-a convenit că o să se lucreze într-o comisie, pe problemele ridicate de noi şi să fie finalizate printr-un acord, asumat de Guvern în legătură cu revendicările noastre. Sperăm să obţinem prin acest acord rezolvări măcar pentru o parte din revendicările noastre. Altfel, o să discutăm cu oamenii şi o să vedem ce vrem să facem. Probabil, o să luăm în discuţie o formă de protest extrem pe final de an şcolar, în situaţia în care nu se rezolvă nimic”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit liderului LSI, nu sunt mari aşteptări în legătură cu acest acord, mai ales că federaţiile sindicale au mai avut în ultimii ani acorduri încheiate cu Guvernul, care nu s-au respectat. „Poate că de data asta va fi altfel. Aşteptăm să vedem ce se va negocia în această săptămână. Practic, 4 februarie este termenul convenit pentru a se prezenta un acord”, a adăugat Liviu Axinte.

„Suntem defavorizaţi prin modul de gândire a legii salarizării”

Greva de avertisment din 19 ianuarie a fost organizată ca urmare a refuzului guvernanţilor de a dialoga, de a stabili aplicarea integrală a legii salarizării pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi nedidactic.

Suntem defavorizaţi prin modul de gândire a legii salarizării. La momentul în care a fost concepută, au avut loc întâlniri pe domenii şi nu a ieşit o lege care să armonizeze domeniile bugetare, în privinţa salarizării, unele domenii fiind mult în câştig faţă de altele. Aici mă refer în special la administraţia publică, singurul domeniu unde se stabilesc salariile în consiliul local”, a arătat Liviu Axinte.

Sindicaliştii mai solicită deblocarea aplicării regulamentului privind sporul pentru condiţii de muncă pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar. O altă nemulţumire pleacă de la neplata orelor suplimentare prestate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
-0 ° C
-0 °
-1.1 °
96 %
1.5kmh
100 %
joi
2 °
vin
3 °
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
5 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Când, după ani de zile, îți dai seama în seara alegerilor că ai găsit partidul potrivit.

EDITORIAL

Acum zece ani, când neamțul providențial a fost lansat în cursa pentru Cotroceni, adversarii politici s-au grăbit să-l facă albie de porci, etichetându-l în...

EPIGRAMA ZILEI

Când eram tânăr „ficior” Visam să devin maior Dar am făcut școala vieții Nu pe a ... „armeții”!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...