sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTDAJ facilitează procesul de accesare a ajutoarelor destinate legumicultorilor

DAJ facilitează procesul de accesare a ajutoarelor destinate legumicultorilor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă simplificarea procesului de accesare a ajutoarelor destinate legumicultorilor, prin programele “Tomata”, susţinerea de legume în spaţii protejate şi de susţinere a producţiei de usturoi românesc.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, fermierii care din diverse motive nu au reuşit să obţină şi să depună certificatul de atestare fiscală şi cazierul fiscal, Direcţiile Agricole Judeţene vor proceda la completarea dosarelor şi vor solicita de la autorităţile publice emitente documentele menţionate. De asemenea, reprezentanții DAJ pot solicita alte documente eliberate de autorităţile statului, necesare completării documentaţiei depuse de fermieri pentru acordarea ajutorului de minimis.

„Mai exact, în cazul în care un producător care vine la sediul DAJ să depună documentația sau trimite pe adresa de email documentația fără cele două documente (certificatul de atestare fiscală şi cazierul fiscal) noi vom putea colabora cu ANAF și vom scoate în numele producătorului cele două documente”, a explicat Cristian Delibaș, directorul DAJ Botoșani.

Cultivatorii de legume și usturoi pot depune cereri la DAJ 

Cultivatorii de tomate pot depune la Direcţia Agricolă Judeţeană(DAJ) cereri pentru obţinerea ajutorului de minimis, până la data de 1 martie. Valoarea maximă a subvenției este de 4.000 de euro per beneficiar și urmează să fie acordată în două etape.

Astfel, în ciclul I, statul oferă un ajutor de 3.000 euro/1.000 mp, solicitările putând fi depuse până pe 1 martie, iar în ciclul II suma este de 1.000 euro/1.000 mp, cererile putând fi depuse în perioada 25 iulie – 31 august. Beneficiarii programului sunt producătorii agricoli, persoane fizice, care dețin atestat de producător valabil pana la 31.12.2022, cei care dețin întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, dar și producătorii agricoli care sunt persoane juridice.

De asemenea, și cultivatorii de usturoi pot depune cereri la sediul DAJ până pe 16 mai inclusiv, după ce hotărârea pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi” a fost adoptată.

Astfel, sprijinul financiar este de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi și plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Beneficiarii schemei de ajutor sunt producători agricoli, persoane fizice, care dețin atestat de producător valabil până la 31.12.2022; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale și producători agricoli persoane juridice.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...