spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTIŞJ intră în conflict şi cu părinţii de la Colegiul „Eminescu”

IŞJ intră în conflict şi cu părinţii de la Colegiul „Eminescu”

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” s-a desfășurat ieri inspecția generală în cadrul căreia președinții comitetului de părinți din fiecare clasă au fost chemați la colegiu pentru a completa un chestionar anonim despre relația familiilor elevilor cu școala, dar și pentru a dialoga cu inspectorul școlar educativ despre alte posibile probleme.

Astfel, 44 de părinți s-au prezentat la întâlnirea programată la ora 12.00, însă până la 12.25 niciun reprezentant al IŞJ nu a fost prezent. După ce au așteptat aproximativ jumătate de oră, în locul inspectorului școlar educativ, Lăcrămioara Sandu, s-a prezentat inspectorul pentru învățământul special Mihaela Barbacaru, care și-a cerut scuze pentru întârziere, spunând că Lăcrămioara Sandu se află la ședința cu directorii. Părinții prezenți s-au revoltat din cauza întârzierii, spunând că practic au venit degeaba.

„Noi ne-am prezentat la Colegiul «Mihai Eminescu» în calitate de părinți, fiind chemați din partea inspectoratului. La începutul întâlnirii doamna psiholog Țăranu ne-a dat chestionarele. Din câte știam noi, trebuia să fie prezente două doamne inspector, la 12 jumătate a venit doamna inspector Barbacaru, care și-a cerut scuze că întârzie cealaltă doamnă inspector, fiind într-o ședință. A așteptat și dumneaei cum am așteptat și noi, însă nu a mai apărut. După o oră am plecat”, a declarat mama unui elev din cadrul Colegiului.

„Ni s-a părut jignitor că am fost chemați degeaba”

De asemenea, aceasta a mai precizat că toți părinții s-au revoltat din cauza întârzierii și a faptului că nimeni nu a anunțat. „Fiecare dintre noi ne-am învoit de la serviciu și ni s-a părut jignitor că am fost chemați degeaba. Am înțeles că s-ar fi suprapus două ședințe, însă puteau să anunțe, să schimbe ora sau ziua”, a mai declarat aceasta. Prezenți la întâlnire au fost și Marcel Gheorghiță și Dana Lăzăruc, în calitate de membri ai consiliului de administrație al școlii, din partea Consiliului Local. „Am fost anunțați de către conducerea liceului că este o inspecție generală. Au fost prezenți cei din CA și reprezentanții părinților, iar domnii inspectori nu au binevoit să apară la ora stabilită. Părinții s-au revoltat, bineînțeles, toți avem servicii (…) ne-au anunțat (IȘJ) cu câteva zile înainte că trebuie să venim și tocmai ei care au solicitat asta nu au fost prezenți”, a declarat Marcel Gheorghiță.

„Nu am nimic oficial de transmis”

Contactată pentru un punct de vedere, Lăcrămioara Sandu a spus că într-adevăr a fost o întâlnire la care ar fi trebuit să fie prezentă împreună cu inspectorul Mihaela Barbacaru, însă nu dorește să transmită nimic oficial. „Nu am nimic oficial de transmis, doar doamna inspector general (Ada Macovei, n.r.) va face un comunicat de presă, dacă va considera că este nevoie să prezinte unele aspecte, dar eu nu am nimic de comunicat în presă”, a spus aceasta.

La rândul său, Ada Macovei, inspector școlar general, a transmis că întâlnirea de ieri a fost susținută de Mihaela Barbacaru și că nu era obligatoriu să fie prezentă și Lăcrămioara Sandu. „A fost o întârziere de un sfert de oră, provocată de ședința cu directorii din tot județul, care a fost planificată și care analizează starea învățământului, activitate importantă a Inspectoratului Școlar la care trebuiau să fie prezenți și inspectorii. Ședința cu directorii s-a prelungit cu 20 de minute. Ne cerem scuze pentru întârziere dacă a provocat neplăceri părinților. Doamna Sandu și doamna Barbacaru nu sunt obligate să meargă împreună, monitorizează niște aspecte, respectiv relația părinților cu școala. A fost aplicat chestionarul, dumnealor au răspuns, le mulțumim și ne cerem scuze, încă o dată, pentru întârziere”, a declarat Ada Macovei.

Protest al profesorilor la sediul Inspectoratului

În urmă cu câteva săptămâni, profesorii din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” au protestat în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean, după ce inspectorul şcolar general, Ada Macovei, a anunţat decizia de a modifica planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2022-2023, în sensul că două clase cu specializarea „matematică-informatică”, din cele patru aprobate la nivelul colegiilor, vor fi transformate în clase cu specializarea „științe sociale”, „Eminescu” pierzând o clasă de „mate-info”, adică tocmai specializarea care aduce cele mai merituoase rezultate. De asemenea, aceştia au dorit să-şi exprime și nemulţumirea în legătură cu scoaterea din planul de şcolarizare pe anul 2022-2023 a unei clase a V-a. Ada Macovei a replicat atunci că „interesul elevilor primează” şi că nu are timp să explice în mod repetat protestatarilor raţiunile care au stat la baza acestor decizii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...