miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocal BTVin banii pentru modernizarea a trei străzi din municipiu

Vin banii pentru modernizarea a trei străzi din municipiu

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat 10 noi contracte de finanțare, în valoare totală de 17.408.729,11 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Acest program este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Printre contractele de finanţare se numără şi cel care vizează asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei şi Zimbrului, din municipiul Botoşani. Municipalitatea botoşăneană va beneficia de 5.733.078,90 de lei pentru asfaltarea celor trei străzi, aflate în spatele Cartierului Împărat Traian.

Despre modernizarea celor trei străzi se vorbeşte de câţiva ani. În decembrie 2019, primarul Cătălin Flutur anunţa că au fost finalizate documentațiile tehnice pentru modernizarea acestor străzi. Potrivit edilului, costul acestor lucrări va fi acoperit din finanţarea de aproximativ şapte milioane de euro atrasă prin Grupul de Acţiune Locală „Botoşani pentru Viitor”.

Semnarea contractului de finanţare nu înseamnă şi demararea lucrărilor. Municipalitatea va trebui să organizeze licitaţie pentru desemnarea constructorului care să execute lucrările. După „viteza” cu care se derulează lucrurile în primărie, este greu de spus dacă lucrărilor vor începe în acest an.

Sunt programate lucrări de asfaltare, amenajare trotuare, rigole, podețe, spații verzi, marcaje și indicatoare rutiere.

Vom beneficia de sprijin financiar pentru a asfalta și aceste străzi. În perioada următoare vom scoate la licitație proiectarea și apoi execuția lucrărilor”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Durata de implementare a acestui proiect este de 16 luni.

În ultimii trei ani am tot venit la primărie”

Botoşănenii care locuiesc pe străzile nemodernizate, categorie care include şi străzile Zimbrului, Izvoarelor şi Vâlcelei, au cerut ani la rând lucrări şi pe aceste străzi. În primăvara anului 2018, câţiva cetăţeni s-au prezentat la primărie şi Consiliul Judeţean solicitând rezolvarea problemelor.

Cred că până la urmă vom fi nevoiţi să ne prezentăm în Piaţa Revoluţiei cu cizmele pline cu noroi şi să-i scoatem din birouri pe cei care iau salarii de zeci de milioane de lei, dar care nu rezolvă problemele cetăţenilor. Nu am solicitat luna de pe cer, ci să pună nişte piatră spartă pe străzi, pentru a putea şi noi circula ca oamenii. Când plouă e jale. În ultimii trei ani am tot venit la primărie, dar fără rezultat. La un moment dat am fost întrebaţi de ce ne-am făcut acolo case, dar nu toţi putem să locuim în centrul oraşului. Ar trebui să se pună piatră spartă primăvara şi toamna, nu balast în două cu pământ”, a declarat atunci unul dintre membrii delegaţiei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.3 °
11.6 °
54 %
4.9kmh
100 %
mie
13 °
joi
14 °
vin
15 °
sâm
11 °
Dum
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dragobetele nu a trecut cu bine chiar pentru toţi îndrăgostiţii.

EDITORIAL

Ca (aproape) orice trăitor al acestor timpuri, sunt și eu prezent pe o rețea de socializare, unde în afară de opiniile strict personale concepute...

EPIGRAMA ZILEI

Când l-am întrebat de mațul Cu care făcea cârnațul Mi-a spus cu juma’ de gură : -Nu mai am bre, umplutură!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...