joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTȘedință la primărie pentru persoanele care nu plătesc taxa de salubrizare

Ședință la primărie pentru persoanele care nu plătesc taxa de salubrizare

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari s-au întâlnit astăzi, 22 februarie, la Primăria Botoşani, cu viceprimarul Bogdan Buhăianu şi alţi funcţionari din cadrul Serviciului Edilitare şi Compartimentului îndrumare asociaţii de proprietari. Dată fiind actuala criză sanitară, reprezentanţii asociaţiilor au fost convocaţi pe grupuri, la ore diferite.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Tema discuţiilor a fost legată de taxa de salubrizare. Practic, s-a constatat că sunt colectate sume mai mici în contul taxei de salubrizare, în condiţiile în care cantitatea de deşeuri creşte de la lună la lună. „Au fost discuții constructive despre taxa de salubrizare și alte probleme conexe colectării deșeurilor. Ne dorim ca toți cetățenii orașului care locuiesc în spațiile administrate de asociații de proprietari să plătească taxa de salubrizare”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Potrivit edilului, în următoarea perioadă vor fi făcute verificări. „Vom face în perioada următoare o serie de controale încrucișate, împreună cu colegii din cadrul Direcţia Impozite şi Taxe Locale (DITL) și Poliției Locale, pentru a ne asigura că toate declarațiile depuse de către cetățeni prin care doresc să fie scoși de la plata taxei de salubrizare pentru că nu mai locuiesc în acel spațiu, sunt reale”, a mai spus Bogdan Buhăianu, adăugând că va fi verificat și numărul de persoane care locuiesc într-un imobil, întrucât sunt cetățeni care nu oferă informații corecte, stabilirea taxei de salubrizare fiind în mod direct influențată de aceste aspecte.

Verificările îi vor viza atât pe proprietarii de case cât și pe cei care locuiesc la bloc.

Verificări similare au fost făcute în urmă cu câţiva ani

Edilii nu sunt la primele verificări vizând plătitorii taxei de salubrizare. În anii 2017 şi 2018, au fost făcute verificări încrucişate între evidenţele DITL şi datele raportate de asociaţiile de proprietari şi au fost găsite aproximativ 2000 de persoane care nu achitaseră taxa.

În 2019, obiectivul DITL a fost să se declare botoşănenii de la case, cei care până la 31 decembrie 2018 au avut contract cu Urban Serv. La finele anului 2019, conducerea direcţiei anunţa că au fost depuse 5.548 de declaraţii. „Din evidenţele noastre în municipiu sunt 5.997 de case, deci încă mai am o diferenţă de peste 400 de case la care încă suntem pe anumite faze de notificare şi de urmărire. Avem declarate la case, 9.328 de persoane, la Urban Serv erau 8.000, noi am realizat ceva mai mult. Tot pe bază de declaraţie, avem în evidenţa noastră, până la data de 5 noiembrie 2019 inclusiv, un număr de  1.015 case nelocuite din cele 5.997”, declara atunci Dumitru Neamţu, director adjunct al DITL.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...