sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 2.000 de refugiați au trecut granița noaptea trecută

Peste 2.000 de refugiați au trecut granița noaptea trecută

Numărul ucrainenilor care fug din calea bombardamentelor continuă să crească. Potrivit Prefecturii Botoșani, de marţi de la ora 20:00 până miercuri la ora 08:00 au intrat în judeţ, prin punctele vamale Stânca și Rădăuți-Prut, 2.252 de persoane și 558 de autoturisme.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, în acest interval, prin punctul vamal Stânca, au intrat în România, 1.032 de persoane. Dintre acestea 9 rămân în Botoșani, 13 rămân în România, iar restul sunt în tranzit. Prin acelaşi punct vamal au intrat în România, 240 de autoturisme.

În același interval de timp, prin punctul vamal Rădăuți-Prut, au intrat în România, 318 autoturisme.

În prima zi din luna martie au intrat pe teritoriul județului, prin punctele vamale, aproape 4.000 de cetățani ucraineni.

În acest interval nu au fost semnalate situații deosebite. Un ofiţer şi doi subofițeri de la ISU Botoșani au acordat asistență privind transportul persoanelor refugiate către spațiile de cazare operaționalizate la nivelul județului Botoșani. Totodată, au coordonat partea de asistenta umanitara in legătura cu societatea civilă si inițiativele civice.

De asemenea şase paramedici SMURD și două autospeciale EPA au acordat aistență medicală persoanelor refugiate/strămutate care s-au prezentat în cele 2 PTF ( Radauti Prut și Stînca).

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...