luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTActe false descoperite la frontieră

Acte false descoperite la frontieră

Doi cetăţeni din Republica Moldova s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi având asupra lor două permise de conducere ce s-au dovedit a fi false. Cele două cazuri au avut loc joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași.

Prima dată, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 21 de ani, pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională Republica Moldova – Franţa. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit asupra acestuia un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, poliţiştii efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, precum şi faptul că seria permisului descoperit figurează pe numele altei persoane, iar cetăţeanul nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil. Persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2021 în Franţa, prin intermediul unei persoane necunoscute, plătindu-i suma de 600 de euro. Cetăţeanul a mai declarat că ştia despre permis că este fals dar că îl procurase pentru a conduce autovehicule în state europene.

Şofer cu permis fals 

După doar câteva ore, în  acelaşi punct de trecere a frontierei,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, şofer al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoria B, cu însemnele autorităţilor din Polonia, având  imprimate datele și fotografia sa.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic. Persoana în cauză a declarat că a făcut şcoala de şoferi în Polonia şi obţinut permisul de conducere prin intermediul unui coleg şi că nu ştia despre permis că este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...