sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTTot mai mulţi ucraineni ajung în vămile din Botoşani

Tot mai mulţi ucraineni ajung în vămile din Botoşani

Tot mai mulți ucraineni continuă să vină la noi în țară prin cele două vămi din județul Botoșani.. Astfel, în ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară peste 2.426 persoane și 605 autoturisme. Dintre acestea, 26 persoane rămân în județ, iar restul sunt în tranzit.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La ora 18.00, în spațiile de cazare amenajate de autorități pe raza județului Botoșani erau disponibile 1300 de locuri de cazare.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Prefectul județului, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în cele două Puncte de Trecere a Frontierei, Stânca și Rădăuți-Prut, precum și la spațiile de cazare temporară a refugiaților din Ucraina, din localitățile Ștefănești, Paltiniș (Horodiștea) și Darabani.

Informații suplimentare

În vederea respectării dreptului la educație și al egalității de șanse, elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși, la cerere, în grupe/clase/formațiuni de studiu din unitățile de învățământ preuniversitar ca audienți, în conformitate cu prevederile art 125, alin. 2) din ROFUIP.

Pentru elevii ucraineni care doresc să învețe limba română, inspectoratele școlare vor crea condițiile necesare și vor asigura resursa umană adecvată solicitării.

Elevii ucraineni vor beneficia de cazare gratuită în internatele școlare, alocație de hrană, dreptul la cazarmament, respectiv: rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și manuale.
https://www.edu.ro/inscriere_elevi_ucraineni_scoli_RO

 

 

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...