sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 2.300 de ucraineni au intrat în județ în noaptea trecută

Peste 2.300 de ucraineni au intrat în județ în noaptea trecută

Peste 2.000 de ucraineni au intrat în județ noaptea trecută. Astfel, potrivit Prefecturii Botoșani, de aseară, de la ora 20.00, până astăzi dimineață, la ora 08.00, prin cele două puncte de trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară 2.311 persoane și 465 autoturisme.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dintre acestea, 30 persoane rămân în județul Botoșani, iar restul sunt în tranzit.
La ora 08.00, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități, erau cazate peste 511 de persoane sosite din Ucraina.

În cursul zilei de ieri, pompierii aflați în cele două puncte de trecere a frontierei au asigurat transportul a 49 de persoane sosite în România, la locurile de cazare.

Tot ieri, paramedicii SMURD prezenți la vama Rădăuți Prut au acordat primul ajutor medical pentru doi copii de cinci, respectiv 10 luni, care prezentau dureri abdominale și febră. Ulterior, aceștia au fost preluați de echipajele SAJ și transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

O femeie de 67 ani, care a intrat în țară prin vama Stânca și prezenta contuzii, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani. „Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, au transmis reprezentanții CJCCI.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...