vineri, februarie 23, 2024
AcasăLocal BTAsistenţii sociali îşi serbează ziua cu un atelier de lucru

Asistenţii sociali îşi serbează ziua cu un atelier de lucru

În luna martie a fiecărui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește ”Zilele Asistenţei Sociale”. Evenimentul oferă oportunitatea asistenţiilor sociali de a celebra profesia lor şi de a reafirma munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate.

Tema aleasă pentru anul 2022 este „Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport!” şi coincide cu tema summit-ului pentru oameni iniţiat de Institutul de Cercetare al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială (UNRISD) şi Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) ce va avea loc în perioada 29 iunie – 2 iulie 2022. Tema de anul acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte încrederea, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei.

„Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun. Evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare”, a precizat Daniel Hliban, preşedintele CNASR Botoșani.

Structura teritorială Botoşani a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România organizează cu ocazia celei de a XIV – a ediţii a Zilelor Asistenţei Sociale un atelier de lucru, care va avea loc – Vineri, 11.03.2022, începând cu ora 11.30 la Penitenciarul Botoşani – Sala de Conferințe – municipiul Botoșani, strada I.C. Brătianu nr 118.

Potrivit ogranizatorilor, sunt invitați la ediția din acest an a Zilelor Asistenței Sociale, personalități din cadrul societății civile – care contribuie neîncetat la incluziunea socială și construirea unei societăți înalt coezive: dl. Vlad Plăcintă – Asociația Salvează o Inimă, dl. Iulian Rotariu – ISU Botoșani, dl. Petru-Vasile Gafiuc – Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, precum şi Comisar Șef Dumitru-Daniel Pânzariu – Director Penitenciarul Botoșani.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este  autoritatea profesională în
domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
4.9 ° C
6.6 °
4.4 °
65 %
2.3kmh
100 %
vin
13 °
sâm
14 °
Dum
12 °
lun
13 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De când leul a ajuns să valoreze fix doi bani, începe lumea să-l dea la gunoi.

EDITORIAL

România a dat lumii mai multe recorduri, mai mult sau mai puțin notabile. La capitolul calități vocale îl avem în primul rând pe Ilie...

EPIGRAMA ZILEI

Cu iubita lui drăguță Îl zărești la orice pas, El o duce de mânuță, Ea de… nas! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...