sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BT11 ani de jurnalism pentru copii, sărbătoriți printr-un concert rock

11 ani de jurnalism pentru copii, sărbătoriți printr-un concert rock

Redacţia Buzz va marca, la finele acestei săptămâni, 11 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani. Copiii reporteri au pregătit un concert rock ce va fi precedat de un workshop muzical. Conferința muzicală intitulată „Ce rămâne după muzică?” va fi susținută de jurnalistul TVR Doru Ionescu, iar recitalul extraordinar îi aparține lui Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision, 2016.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Concertul va avea loc, sâmbătă, ora 18:00, la Grand Irish Pub. A doua zi, duminică, micii reporteri îl vor intervieva pe Ovidiu Anton, pentru emisiunea ”Remix” realizată pentru TVR 3 de Doru Ionescu.

Doru Ionescu este unul dintre trainerii invitați, an de an, în tabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri”, organizată de Asociația Buzzmedia. În această tabără mai sunt invitați și alți profesioniști ai Radioului public și Televiziunii Române: Camelia Banța, Larisa Avram și Claudia Nicolau. În cadrul taberei de anul trecut, copiii au realizat împreună cu Doru Ionescu şi Bogdan Sterpu, editor video TVR, un documentar didactic despre Botoșani.

Documentarul amintit poate fi urmărit la adresa https://www.youtube.com/watch?v=KVdX8Ov0Ix4&t=1s

Redacția Buzz a fost înființată în cadrul cercului de jurnalism „Micii reporteri” ce a pornit grație programului estival „BiblioVacanţa” al Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu”. În afară de ziarul tipărit Buzz, cu apariții lunare, copiii fac propriile emisiuni, fac reportaje, podcasturi, au un concurs de jurnalism etc.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
29.4 ° C
29.9 °
28.9 °
28 %
3.5kmh
15 %
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...