sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTRefugiații își continuă drumul spre Europa. Doar 19 au solicitat astăzi sprijinul...

Refugiații își continuă drumul spre Europa. Doar 19 au solicitat astăzi sprijinul autorităților

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România, 1018 de cetățeni ucraineni și 235 de vehicule. Potrivit unui comunicat de presă emis vineri seară de Instituția Prefectului, 19 persoane au fost transportate la locurile de cazare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„La ora 20, în locurile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau disponibile 1.501 locuri. Gestionarea tuturor activităților din județul Botoșani, privind persoanele sosite din Ucraina, se realizează sub coordonarea prefectului județului, cu sprijinul autorităților componente”, se mai arată în informarea de presă.

Potrivit acelorași surse, situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 de ore din 24, de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. Această structură, dedicată sprijinirii persoanelor sosite din Ucraina, urmărește permanent resursele implicate în transportul refugiaților către centrele de cazare, sunt centralizate toate ofertele de cazare și tot de la nivelul acestui centru se distribuie cazări pentru refugiați și se actualizează permanent lista cu locurile disponibile la nivelul județului Botoșani.

Și astăzi, 168 de pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Instituției Prefectului au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora, unde ajută la transportul bagajelor, îndrumă persoanele spre corturile de odihnă temporară sau spre locații de cazare, oferă hrană, ceai și cafea.

Tot astăzi, pe site-ul Ministerului Educației a fost publicată o secțiune cu informații utile pentru elevii și studenții care ajung în România ca urmare a conflictului militar din Ucraina: https://www.edu.ro/alaturi_de_Ucraina. Pagina este actualizată periodic.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...