marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BT11 cazuri noi de Covid raportate de autorităţi

11 cazuri noi de Covid raportate de autorităţi

Autoritățile sanitare au raportat, în ultimele 24 de ore, 11 cazuri de îmbolnăvire cu Covid. Potrivit cadrelor medicale, într-una dintre situaţii a fost vorba despre o reinfectare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Vestea bună vine din zona Spitalului Județean, unde secțiile revin la specialitățile medicale de dinainte de pandemie. Astfel, vineri mai erau 47 de pacienți confirmați cu Covid pe secții, dintre care 3 copii. În ATI erau internați 4 pacienți confirmați.

Rata de infectare este în continuă scădere în judeţ. Astfel, astăzi aceasta este de 1,06 cazuri la mie. În municipiul Botoşani indicele este de 1,88. În prezent în nouă dintre comunele judeţului nu este raportat nici un caz de Covid.

Potrivit statisticilor prezentate de autorităţi, de la debutul pandemiei până în prezent, 33.765 de botoşăneni s-au infectat cu SARS-CoV-2. Dintre aceştia 32.342 s-au vindecat, iar 1.292 şi-au pierdut viaţa. În prezent la nivelul judeţului sunt înregistrate 145 de cazuri active de Covid.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...