sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTNumărul refugiaților care intră în județ a început să crească din nou

Numărul refugiaților care intră în județ a început să crească din nou

Numărul refugiaților care vin din Ucraina a început să crească din nou. O dovedesc cifrele înregistrate în punctele de trecere a frontierei (PTF). Astfel, după câteva zile în care s-a înregistrat o scădere sensibilă a trecerilor, în ultimele 12 ore prin PTF Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 722 persoane și 189 vehicule.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dintre cei care au intrat în țară, 21 persoane au fost ajutate de pompierii botoșăneni să ajungă la locuri de cazare. „La ora 20, erau disponibile pentru cetățenii sosiți din Ucraina 1.579 locurile puse la dispoziție de către autoritățile din județul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă emis în această seară de Instituția Prefectului.

Potrivit acelorași surse, situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu. De altfel, numărul de treceri diferă între zi și noapte. Asta pentru că circulația în Ucraina pe timp de noapte este interzisă, iar cei care mai trec după lăsarea întunericului sunt cei care au reușit să intre pe teritoriul Republicii Moldova înainte de aplicarea restricțiilor (n.r. – județul Botoșani nu mai are niciun punct de trecere cu Ucraina, iar refugiații trebuie să treacă mai întâi în Republica Moldova pentru a putea ajunge în România prin PTF Rădăuți Prut sau PTF Stânca).

Prin urmare, traficul pe timp de noapte scade, dar crește imediat după ora 8. Practic, dacă ar fi să fie cumulate cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul refugiaților care au ajuns în județ ar fi de 903.

În ciuda acestor oscilații în privința numărului de treceri, angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani respectiv unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați.

▶Datele de contact ale CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98 ; 0756192737

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...