miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTProtocol între CNAIR și autoritățile locale pentru proiectarea șoselei de centură de...

Protocol între CNAIR și autoritățile locale pentru proiectarea șoselei de centură de la Flămânzi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat șase noi protocoale cu autoritățile locale pentru întocmirea documentațiilor care vor sta la baza realizării unor șosele de centură. Printre obiectivele vizate se află și varianta de ocolire a orașului Flămânzi, șosea care va pleca din E 58 (n.r. – Drumul Național 28 B Botoșani – Târgu Frumos, drum aflat în plin proces de modernizare).

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit proiectului, șoseaua de centură va începe pe sensul dinspre Iași de la limita teritorială cu Frumușica, se va intersecta cu drumul județean 282B Flămânzi – Prăjeni – Plugari, va ocoli zona cea mai aglomerată a orașului și se va intersecta din nou cu E 58 înainte de satul Cotu (comuna Copălău). Varianta ocolitoare ar urma să aibă o lungime de circa șapte kilometri, proiectul inițial avansând ideea lotizării în două segmente, costul fiind estimat la 12,7 milioane de euro. Proiectul tehnic ar urma să fie realizat până anul viitor, iar lucrările vor demara cel mai probabil în 2024, după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor, realizarea eventualelor exproprieri și desemnarea firmelor care vor executa șoseaua.

„Consider că este o abordare mai eficientă”

Anunțul privind semnarea protocolului dintre CNAIR și Primăria Flămânzi a fost făcut de Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook. „Continuăm astfel procesul de descentralizare pentru derularea mai eficientă a unor obiective importante pentru dezvoltarea zonală„, a scris ministrul Transporturilor. El a precizat că ministerul va continua să lucreze împreună cu autoritățile locale pentru derularea unor obiective de importanță regională. „Consider că este o abordare mai eficientă, deoarece autoritățile locale știu mult mai bine realitățile zonei”, a mai menționat Sorin Grindeanu.

Anunțul făcut de Grindeanu vine la numai trei săptămâni după ce CNAIR a semnat, pe 22 februarie a.c., un alt protocol de colaborare cu autoritățile locale din județele Suceava și Botoșani, în baza căruia va lansa licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare construcției viitorului drum expres care va lega municipiile Botoșani și Suceava de autostrada A7.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...