marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTContribuabilii continuă să stea la coadă pentru a-şi plăti dările locale (video)

Contribuabilii continuă să stea la coadă pentru a-şi plăti dările locale (video)

Direcţia Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoşani continuă să fie instituţia în faţa căreia se stă la rând zeci de minute sau chiar ore. Şi asta în condiţiile în care municipalitatea a pus la dispoziţie variante moderne de plată. Aglomeraţia este pusă pe seama faptului că ieri, 15 martie, a fost data limită pentru plata taxei de parcare. Totodată, bonificaţia de 10% la plata integrală a dărilor pe anul în curs se acordă până la finele acestei luni.

„E vorba fie de incompetență crasă, fie de nesimțire ordinară”

Printre persoanele nemulţumite de activitatea direcţiei se numără şi Raluca Curelariu, consilier municipal USR. Ea a amintit că la începutul anului a cerut lămuriri legate de măsurile luate pentru a preveni cozile de la taxe și impozite. Atunci a propus prelungirea programului și compensarea orelor suplimentare prin zile libere acordate în lunile aprilie – iunie, mai ales că legea permite acest lucru și măsura nu ar fi adus costuri suplimentare.

Au ignorat propunerea noastră și au anunțat cu surle și trâmbițe că totul e pregătit. În general, evit acuzațiile de orice fel și prefer propunerile concrete. Când însă venim cu propuneri, punem întrebări, atenționăm pe toată lumea că o să avem iar cozi și toți dau dovadă de nepăsare, îmi cam sare muștarul.

Tura asta nu am nici un dubiu. E vorba fie de incompetență crasă, fie de nesimțire ordinară. Cel mai probabil de amândouă. Să mărești taxele și după să te doară la bască când vine vorba de a asigura și condiții celor care îți și dau banii pe care i-ai cerut, e incalificabil.

Oameni buni, soluții sunt. Trebuie însă ca cineva să fie și interesat să le pună în practică”, a scris Raluca Curelariu pe contul de facebook a Consiliului Local.

Există variante moderne de plată

În replică, reprezentanţii primăriei au reamintit că din luna ianuarie 2022 a fost pusă la dispoziție platforma Avansis Online, care poate fi utilizată de pe orice computer cu sistem de operare Windows sau Mac și care poate fi accesată la următoarea adresă: https://online.primariabt.ro

După aprobarea contului pe platforma online, utilizatorul va dispune de serviciile platformei, respectiv poate depune diferite documente precum: declarații fiscale online, cereri certificat fiscal online, petiții online, reclamații sau alte tipuri de documente online.

Titularul unui cont poate reprezenta atât propria persoană cât și una sau mai multe persoane fizice sau juridice.

Pentru consultarea și plata obligațiilor fiscale, cetățenii au la dispoziție și aplicatia Avansis Mobile, care poate fi utilizate de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau IOS, și care poate fi descărcată din AppStore și GooglePlay, sau utilizând codul. De asemenea, Primăria Municipiului Botoșani – Direcția de Impozite și Taxe Locale oferă posibilitatea accesului, în calitate de persoană fizică sau juridică, și înregistrarea ca utilizator pentru plata impozitelor și taxelor locale prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online al impozitelor şi taxelor (SNEP), disponibil la următoarea adresă:   

https://www.ghiseul.ro. Pentru informații suplimentare, cetățenii pot apela la numărul de telefon: 0231.582.523, fax 0231.582.513 sau e-mail: ditlbt@primariabt.ro”, a transmis conducerea primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
27.7 ° C
30.9 °
27.6 °
49 %
2.2kmh
90 %
mar
26 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
29 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...