vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTVoluntariat pe bani la Consiliul Judeţean

Voluntariat pe bani la Consiliul Judeţean

În timp ce angajații Prefecturii protestau din cauza salariilor, zeci de angajați ai Consiliului Județean (CJ) au participat miercuri, 16 martie, ca voluntari, în timpul programului de lucru, la o acțiune de împădurire declanșată de Direcția Silvică Botoșani. În frunte cu președintele CJ, Doina Federovici, și cu vicepreședintele CJ, Dorin Birta, angajații CJ au părăsit birourile în jurul orei 11 și au mers în Cantonul Silvic Pintilia, situat în apropierea Drumului Județean 208 H, Lebăda – Vorona – Tudora, unde au plantat peste 1.000 de puieți de plop alb pe o suprafață de circa 0,7 hectare.

Acțiunea, care a făcut parte din campania „Luna Plantării Arborilor” lansată de Direcția Silvică Botoșani, a fost planificată din timp întrucât cei care au participat la ea au venit îmbrăcați direct de acasă cu haine adecvate.

Pe lângă angajații CJ, la acțiunea de plantare au participat inclusiv câțiva consilieri județeni PSD, cum ar fi Dan Deleanu sau Cristina Breșug, deputatul Alexandra Huțu, dar și subprefectul județului, Tiberiu Manolache, aflați tot în timpul programului. Voluntarii au primit informații referitoare la planul de amenajare al terenului forestier, le-a fost prezentată specia puieților și au fost instruiți de inginerii silvici cu privire la tehnica plantării și uneltele folosite.

Reporterii Monitorul au încercat să ia legătura cu Doina Federovici pentru un punct de vedere, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Campanie desfăşurată în fiecare an

Reprezentanții Direcției Silvice au anunțat că pe terenul ales pentru reîmpădurire, aflat pe valea Miletinului, se vor planta 3.000 de puieți de plop alb, puieții fiind puși la dispoziție de Romsilva. Campania „Luna plantării arborilor” se desfășoară la nivel național în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, fiind unul dintre evenimentele prin care se dorește sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța pădurilor.

Este drept, astfel de acțiuni trebuie încurajate, însă funcționarii publici pot face acest lucru în afara orelor de serviciu. Așa cum s-a procedat anul trecut, când angajații CJ au participat în weekend la o acțiune „Botoșaniul prinde rădăcini” și au împădurit versantul de la Mănăstirea Agafton, grav afectat de alunecările de teren.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...