sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTProtest împotriva cursurilor în format fizic la facultăţi, organizat de un botoşănean

Protest împotriva cursurilor în format fizic la facultăţi, organizat de un botoşănean

Un tânăr din Botoşani, care, luni, şi-a pus cortul în parcul de lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în semn de protest împotriva deciziei Ministerului de a relua cursurile în format fizic, a anunţat un nou protest care va avea loc vineri. Theodor Gavril, student la Litere, susţine că protestul este aprobat de către Primăria Iaşi, iar numeroşi studenţi şi-au arătat susţinerea şi intenţia de a participa.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit Ziarul de Iaşi, botoşăneanul afirmă că unii dintre colegii săi şi-au găsit locuri de muncă care le-ar fi permis participarea în mediul online la cursuri, dar nu şi prezenţa fizică, care, la fel ca el, au renunţat la chirii pentru că Universitatea anunţase deja maniera în care se vor desfăşura cursurile în semestrul al II-lea, sau studenţi pentru care efortul financiar ar fi prea mare să îşi găsească în acest moment o chirie în Iaşi.

„În data de vineri, 18 martie, în faţa Corpului A al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, vom protesta cu acordul Primăriei pentru a atrage atenţia asupra neregulilor generate de Ministerul Educaţiei”, afirmă Theodor Gavril în mesajul postat pe mai multe grupuri de discuţie adresate studenţilor.

Numeroase probleme invocate de studenţi 

Tânărul student a primit numeroase mesaje de susţinere în urma sondajului realizat de către acesta, o parte dintre studenţi afirmând că ar fi fost mult mai bine începerea în format fizic din toamnă, subliniind că au colegi care vor fi nevoiţi să renunţe la studii din cauza schimbării sau cel puţin să îngheţe anul.

Pentru alţii, este vorba de limitare a timpului, deoarece lucrează, în paralel îşi pregătesc şi lucrarea de diplomă, dar vor trebui să ajungă şi fizic la facultate. Alţi tineri se plâng de faptul că au încercat să îşi găsească deja chirii, dar proprietarii celor accesibile nu acceptă contracte decât pe cel puţin 6 luni. În plus, majoritatea proprietarilor solicită două sau chiar trei luni de garanţie, pe lângă plata primei luni de chirie.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
27.4 ° C
27.8 °
25.5 °
52 %
1.9kmh
73 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
30 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...