joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTFinanţare europeană pentru lucrări în două Zone Urbane Marginalizate

Finanţare europeană pentru lucrări în două Zone Urbane Marginalizate

Primăria Municipiului Botoșani implementează un proiect cu fonduri europene care vizează investiţii în Centrul Istoric și Parcul Tineretului. Este vorba de proiectul „Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și îmbunătățirea aspectului peisagistic al teritoriului SDL prin reamenajarea spațiilor publice urbane (GAL axa 1.9) – amenajare spații de recreere în Zona Urbană Marginalizată Centrul Vechi și Zona Urbană Marginalizată Parcul Tineretului, crearea/reabilitarea/modernizarea spațiilor publice urbane – modernizarea utilităților publice – modernizarea iluminatului public urban, amplasarea de camere de supraveghere wireless pe teritoriul SDL”, depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, în Parcul Tineretului, va fi reamenajat parcul şi vor fi făcute alei pietonale. La acestea se adaugă amplasarea de 17 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă a deșeurilor, mobilier stradal (32 bănci de lemn, pergolă și foișor tip tunel din lemn), amenajarea de spații verzi cu gazon şi plantarea unor specii de arbori de dimensiuni mari și arbuști. Tot în zonă va fi realizat un  spațiu de joacă pentru copii. Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat (33 stâlpi de iluminat cu LED) şi amplasarea de camere de supraveghere video sunt alte lucrări prinse în proiect.

Schimbări plănuite şi în Centrul Istoric

Pentru Centrul Istoric proiectul include realizarea de alei pietonale, amplasarea a două coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, mobilier stradal (4 bănci de lemn), modernizarea și extinderea sistemului de iluminat (6 stâlpi de iluminat cu LED), respectiv amplasarea de camere de supraveghere video.

Valoarea totală a investiției este de 1.567.995 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, durata estimată de execuție a lucrărilor fiind de 10 luni.

Acest proiect se realizează cu fonduri din suma de peste şase milioane de euro atrasă de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Botoşani pentru Viitor”.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...