sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste o sută de refugiați ucraineni sunt cazați în centrele asigurate de...

Peste o sută de refugiați ucraineni sunt cazați în centrele asigurate de autorități

Războiul din Ucraina continuă să genereze valuri de refugiați. În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 229 persoane și 50 vehicule.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„La ora 8, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 124 cetățeni. Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu”, se menționează într-un comunicat emis astăzi de Instituția Prefectului Botoșani.

Potrivit acelorași surse, Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

„Cetățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă”, se mai arată în informarea transmisă astăzi de Instituția Prefectului Județului Botoșani.

Centru pentru refugiați

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI Botoșani), în care sunt prezenți, 24/24, reprezentanți Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Direcției de Sănătate Publică și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are următoarele atribuții principale:

1. Gestionarea locurilor de cazare puse la dispoziție de instituții/agenți economici/persoane fizice.

2. Acordarea de informații la numerele de telefon:

0756.13.13.98,

0756.19.27.37,

0756.05.55.91.

Numerele de telefon pot fi apelate non-stop.

3. Gestionarea informațiilor primite din teritoriu.

„Le recomandăm cetățenilor ucraineni care doresc să intre în România, să studieze harta interactivă a Poliției de Frontieră, disponibilă la adresa de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?dt=1, se precizează în același comunicat de presă. Aplicația online prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale). Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situația operativă înregistrată în punctul de trecere, respectiv la un moment dat și nu exclud inițierea (efectuarea) unor controale de frontieră amănunțite.

„Vă recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor, din punct de vedere al tranzitului, doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se menționează în informarea de presă.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...