miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTȘedință de îndată la CJ pentru aprobarea unor proiecte ce ar putea...

Ședință de îndată la CJ pentru aprobarea unor proiecte ce ar putea beneficia de finanțări europene

Consiliul Județean (CJ) Botoșani s-a întrunit astăzi după-amiază (n.r. – 31 martie a.c.) într-o ședință extraordinară de îndată pentru a adopta în regim de urgență mai multe proiecte în baza cărora o serie de investiții ar putea beneficia de finanțare europeană, inclusiv prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Ședința a fost convocată după numai trei zile de la ședința ordinară de luna aceasta, iar graba ar fi fost determinată de timpul extrem de scurt de la apariția ghidului de finanțare PNRR și data limită de depunere a documentelor, mai ales că unele axe de finanțare se deschid mâine, 1 aprilie a.c.

Primul dintre proiectele aprobate în regim de urgență reprezintă în fapt un parteneriat încheiat cu Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, prin care CJ va depune un proiect ce ar putea beneficia de finanțare prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene. Proiectul vizează în fapt recuperarea cheltuielilor făcute pe timpul pandemiei de COVID cu materiale de protecție. Valoare proiectului se ridică la 1,66 milioane de lei.

Un al doilea proiect vizează tot un parteneriat cu Spitalul Județean „Mavromati” privind reabilitarea energetică a Secției de Obstetrică-Ginecologie prin intermediul Componentei 5 a PNRR respectiv „Valul renovării”. În acest caz, valoarea totală eligibilă a proiectului este în cuantum de 21.662.502,81 lei fără TVA.

Tot pe această componentă din PNRR va fi depus un alt proiect privind renovarea integrată prin consolidare seismică și renovare energetică a sediului Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor (SPCEP) Botoșani. În fapt, este vorba de clădirea în care a funcționat fostul Centru de Plasament „Elena Doamna” și care a fost predată către SPCEP. În acest caz, valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 3.345.565,37 lei fără TVA.

Cel de-al patrulea proiect aprobat la foc automat a fost „Actualizarea Planului de Amenajarea Teritoriului Județean Botoșani și transpunerea în format GIS” în vederea finanțării acestuia tot prin PNRR, Componenta C10 – Fondul local. Valoarea maximă eligibilă a proiectului ar fi în sumă totală de 1.166.679,90 lei, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, adică 221.669,18 lei.

Tot astăzi, consilierii județeni au aprobat și modificarea listei de investiții și rectificarea bugetului Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani cu suma de 40.000 de lei în vederea efectuării auditului energetic la corpul H în care se află blocul alimentar și spălătoria, document necesar tot pentru atragerea de fonduri necesare reabilitării clădirii.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...