marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTEdilii vor să revitalizeze, din nou, activitatea comercială din Centrul Istoric

Edilii vor să revitalizeze, din nou, activitatea comercială din Centrul Istoric

Edilii botoşăneni şi-au propus să revitalizeze, din nou, activitatea comercială în Centrul Istoric. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că pe 15 aprilie va fi organizată licitaţie pentru închirierea a trei spaţii.

Un spaţiu are suprafaţa de 75 de metri pătraţi, altul 73 de metri pătraţi, iar al treilea – 50 de metri pătraţi. „Toate aceste trei spaţii vor fi cu destinaţia alimentaţie publică, respectiv restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor pentru că am declarat că Centrul Istoric este o prioritate şi dorim să-l revigorăm cu un aflux mai mare de botoşăneni care să se bucure de zona respectivă”, a declarat edilul.

„Îi aşteptăm pe cei care au experienţă în domeniu sau care doresc să înceapă din nou o afacere în Centrul Istoric”

În trecut, cele trei spaţii au fost închiriate unor agenţi economici, însă contractele au fost reziliate.

Nivelul redus al chiriei i-a determinat să desfăşoare activităţi care nu puneau neapărat accent pe alimentaţie publică. Foloseau şi pentru alte lucruri care nu erau în acord cu aşteptările noastre. Am reziliat contractele, am trecut clauze suplimentare, efectuăm o nouă licitaţie, am anunţat public acest lucru.

Am trecut o clauză, care nu a fost trecută în contractele precedente, prin care activitatea să fie continuă. Îi aşteptăm pe cei care au experienţă în domeniu sau care doresc să înceapă din nou o afacere în Centrul Istoric, cu o posibilitate de a plăti o chirie redusă”, a mai spus primarul Cosmin Andrei.

Preţul de pornire va fi de 1 euro pe metru pătrat pe lună, fără TVA. Spaţiile vor fi închiriate pentru o perioadă de cinci ani.

În cazul în care nu se respectă destinaţia sau nu se realizează activitatea comercială, contractul de închiriere se consideră desfiinţat de drept. Adjudecatarii spațiilor dobândesc un drept de utilizare a locurilor publice de la fațada spațiilor comerciale (lungimea frontului stradal), destinate amenajării de terase estivale, cu plata unei permisiuni de utilizare de 0,1 lei pe metru pătrat pe zi”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Ofertele vor fi deschise în şedinţa publică, programată pe 15 aprilie, începând cu ora 9:30, în sala de şedinţe de la Casa Cărţii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
27.7 ° C
30.9 °
27.6 °
49 %
2.2kmh
90 %
mar
26 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
29 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...