sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 100 de refugiați ucraineni au ajuns în județ

Peste 100 de refugiați ucraineni au ajuns în județ

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 115 persoane și 32 vehicule. La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 115 cetățeni ucraineni.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La nivelul județului Botoșani funcționează un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați. Datele de contact ale CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98 ; 0756.19.27.37

Bani pentru cei care cazează refugiați

„Le reamintim botoșănenilor care oferă în casa lor, un loc de cazare cetățenilor ucraineni sosiți din zona de conflict, că beneficiază de 20 de lei/ persoană pentru asigurarea hranei, din partea statului”, se arată în comunicatul emis astăzi de Instituția Prefectului.

​Pentru decontarea acestor cheltuieli, persoanele fizice trebuie să depună în  primele trei zile lucrătoare, ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, la primăriile de care aparțin, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp cât au stat în casa lor.

Totodată, trebuie să depună o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că datele trecute în solicitare sunt reale. Cererea și declarația vor fi depuse împreună cu o copie a actului de identitate a celui care solicită decontarea.

Plata sumelor cuvenite către beneficiari, în numerar sau prin virament bancar, se efectuează  de către primării. ​Veridicitatea datelor trecute în solicitarea pentru decontare se verifică de către primării, prin serviciile de asistență socială.

„Recomandăm locuitorii județului care oferă cazare cetățenilor ucraineni sosiți din zona de conflict să anunțe Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Botoșani, pentru a fi luați în evidență. Este cea mai simplă modalitate să facă dovada că au oferit sau oferă caza cetățenilor din Ucraina.Datele de contact ale : CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98; 0756.19.27.37″, au mai transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...