sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTSecția ATI s-a eliberat de Covid înainte de Paști

Secția ATI s-a eliberat de Covid înainte de Paști

Veşti bune cu exact o săptămână înainte de Paşti. După o perioadă în care au fost greu încercate, cadrele medicale se pot bucura că niciunul dintre paturile ATI Covid nu are pacienţi.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În condiţiile în care, timp de mai bine de trei luni, saloanele ATI Covid au avut pacienți în mod constant, chiar şi după ieşirea din restricţii, imaginea cu saloanele goale din prezent este o bucurie pentru reprezentanții unității sanitare. Pe măsură ce numărul bolnavilor critici cu Covid a scăzut, a scăzut şi numărul de paturi, care a ajuns la cinci, la fel cum erau la începutul lunii ianuarie.

În restul Spitalului Județean mai sunt opt pacienți confirmaţi cu această afecțiune și 12 pacienți suspecți, dintre care patru copii.

„Am primit cu bucurie vestea de la colegii de la ATI, mai ales acum, în această perioadă, să nu avem niciun caz grav. Ne-am dori să nu mai fie aşa niciodată, dacă ar fi posibil. S-a revenit din nou la capacitatea de cinci paturi destinate bolnavilor Covid, iar toate celelalte secţii din cadrul spitalului şi-au reluat activitatea pe specialitatea de bază, pentru a veni în sprijinul botoşănenilor cu celelalte afecţiuni, care au nevoie la fel de mare de sistemul sanitar”, a spus economista Doina Caba, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...