miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTCătălin Flutur a solicitat ca municipiul să fie reprezentat în structura de...

Cătălin Flutur a solicitat ca municipiul să fie reprezentat în structura de conducere a ADI „Aqua”

În ultima şedinţă a deliberativului local, atunci când s-a discutat despre acordarea unui mandat viceprimarului Liviu Toma, reprezentantul Consiliului Municipal în Adunarea Generală a Acţionarilor de la ADI „Aqua” pentru a vota chestiuni de interes pentru această structură, consilierul municipal Cătălin Flutur a avut o solicitare.

Fostul primar al municipiului a apreciat că membrii Consiliului Director al ADI „Aqua” nu sunt reprezentativi, atât timp cât municipiul Botoşani lipseşte din această structură de conducere. Mai mult, potrivit fostului primar, neincluderea unui reprezentant al municipiului reşedinţă de judeţ în această structură este o nedreptate.

Două treimi dintre consumatorii din judeţ sunt în municipiul Botoşani. Nu cred că sunt mai reprezentativi reprezentanţii oraşului Bucecea şi ai comunei Curteşti. Sunt fix cinci oameni în acest Consiliu Director, care iau hotărârile urgente şi importante. Haideţi să transmitem la Consiliul Judeţean, s-a schimbat primarul la Botoşani, este primar cu culoarea care trebuie. Cred că Botoşaniul, cu două treimi dintre consumatori, trebuie să fie prezent la nivel de decizie în Consiliul Director de la ADI. Este un demers pe care îi rog pe cei din conducerea Primăriei să îl facă”, a spus Cătălin Flutur.

Viceprimarul Liviu Toma, reprezentantul CL în AGA de la ADI „Aqua” a spus că este de acord cu solicitarea lui Cătălin Flutur, însă a adăugat că membrii Consiliului Director al ADI „Aqua” sunt numiţi de conducerea Consiliului Judeţean.

„Este important să avem un reprezentant în Consiliul Director”

Din Consiliul Director al ADI „Aqua”, ce îl are drept preşedinte pe Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, mai fac parte Dorin Alexandrescu – primarul municipiului Dorohoi, Relu Târzioru – primarul oraşului Săveni, Angel Ghiorghiu – primarul oraşului Bucecea şi Maricel Anton – primarul comunei Curteşti.

ADI „Aqua” s-a constituit în scopul reglementării, înfiinţării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi pentru realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice.

Astăzi, 20 aprilie, a avut loc şedinţa AGA a ADI „Aqua”. În cadrul şedinţei, Liviu Toma a  prezentat solicitarea fostului primar Cătălin Flutur şi a primit asigurări că se va ţine cont de aceasta. „Este important să avem un reprezentant în Consiliul Director, în condiţiile în care în Municipiul Botoşani sunt cei mai mulţi abonaţi ai Nova Apaserv şi mare parte a reţelei de apă şi canalizare”, a precizat Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
24 ° C
24.4 °
23.6 °
38 %
8.5kmh
14 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...