marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTElita matematicii din România vine la Botoşani

Elita matematicii din România vine la Botoşani

În perioada 13-15 mai 2022 se va desfășura la Botoșani cea de-a XX-a ediţie a Concursului Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”, dedicată elevilor din clasele III-XI.

Competiția este organizată de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „A. T. Laurian” și Școala Gimnazială nr. 17..

Președintele concursului va fi profesorul universitar doctor Radu Gologan de la Universitatea Politehnica din București și Președinte de Onoare va fi cunoscutul profesor Artur Bălăucă, inițiatorul concursului. Proba va avea loc mâine, 14 mai, începând cu ora 9:00, la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani. Prezența elevilor în sălile de concurs va fi permisă începând cu ora 08:30. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 15 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”.

Conferinţa Naţională de Matematică „Academician Octav Onicescu”

Totodată, cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la nașterea, pe meleagurile botoșănene, a matematicianului Octav Onicescu (20 august 1892 – 19 august 1983), Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România va organiza Conferința Națională de Matematică „Academician Octav Onicescu”. Lucrările acesteia se vor desfășura în ziua de 14 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”.

Cu acest prilej, vor fi evocate două personalități ale lumii academice, strâns legate de școala matematică botoșăneană: prof. univ. dr. Dan Brânzei, de la a cărui dispariție se împlinesc 10 ani, și prof. univ. dr. Doru Ștefănescu, de la a cărui dispariție se împlinește un an”, a declarat profesorul Ioan Ciobănaşu, președintele Filialei Botoșani a Societății de Științe Matematice din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...