sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTConcert de muzică simfonică, la Filarmonică

Concert de muzică simfonică, la Filarmonică

Melomanii sunt așteptați vineri, 20 mai, la un nou concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii George Enescu din Botoșani. Acesta va avea loc la Casa de cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.30.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Orchestra filarmonicii va performa sub bagheta dirijorului Corvin Matei, iar în cadrul concertului va susține un recital la vioară tânăra artistă Mădălina Ivancia. În programul de vineri seară se vor auzi următoarele opere: S. Prokofiev – Concertul pentru vioară și orchestră nr. 2, în sol minor, op. 63 și S. Prokofiev – Simfonia nr. 5, în si bemol major, op. 100.

Foto: Dirijorul Matei Corvin

Matei Corvin începe încă din anii de liceu o bogată activitate de scenă şi de înregistrări pentru Radioteleviziunea Română. După finalizarea studiilor la conservator, în 1976, a devenit  membru al partidei de flaut din cadrul orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, unde a cântat sub bagheta unor dirijori renumiţi, precum Sergiu Celibidache sau Kurt Mazur.

În această perioadă şi-a continuat activitatea concertistică, apărând pe scena Sălii Mici a Palatului şi la Ateneul Român, cântând ca solist cu orchestrele simfonice ale Filarmonicilor din Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Bacău, Ploieşti si Craiova.

În paralel cu activitatea concertistică şi pedagogică  a devenit colaborator permanent al emisiunilor Radioteleviziunii Române şi a asistat la cursurile de dirijat ale lui Sergiu Celibidache la Bucureşti şi Witold Rovitscki la Viena.

Numeroase premii obținute de la o vârstă fragedă

Dotată cu o sensibilitate exprimată printr-o muzicalitate rafinată și mai ales cu o deosebită seriozitate, tânăra violonistă Mădălina Ivancia a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, și a susținut o bogată activitate solistică în recitaluri, concerte cu orchestra și festivaluri.

Tânăra violonistă dorește să-și continue activitățile din sfera artistică, participând în continuare la concursuri atât în plan național cât și în cel internațional. Printre cele mai importante realizări ale sale se numără premii obținute în cadrul “Concursului Internațional de vioară LEȘ CLE D”OR, Franța, “Concursul Internatinal Eugen Coca, din Republica Moldova  și la Concursul Internațional de vioară “Arthur Grumiax”, Belgia.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...