miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTProiect de milioane de euro pentru Maternitate (video)

Proiect de milioane de euro pentru Maternitate (video)

Cădirea Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani va fi reabilitată energetic. Anunțul a fost făcut, joi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Potrivit acesteia proiectul a fost depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoarea de aproximativ 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA-ul și cheltuielile neeligibile care vor reieși din documentațiile tehnico-economice.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Trebuie să subliniem că în cadrul acestui proiect se va reabilita întreaga clădire a Maternității, mai puțin unele sectoare în care s-a intervenit cu lucrări de eficientizare energetică în cadrul programului derulat cu Banca Mondială. Prin proiectul pe care l-am depus, se vor eficientiza și moderniza sistemele de iluminat și încălzire. În plus se vor realiza circuitele sanitare conform noilor reglementări în vigoare”, a precizat Doina Federovici.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi realizate și patru stații de încărcare a mașinilor electrice, în valoare de 100.000 de euro, toate amplasate în curtea Maternității Botoșani. „Tot pentru depunerea unor proiecte cu finanțare europeană, echipele reunite de la Spitalul Județean și Consiliul Județean au pregătit documentațiile tehnice inițiale (expertize tehnice și audit energetic) pentru modernizarea a altor două corpuri de clădire, precum Secție de Psihiatrie cronici din Parcul Tineretului sau corpul de clădire în care funcționează acum Blocul alimentar, bucătăria și spălătoria Spitalului Judeţean.

Sunt proiecte care, împreună, totalizează un milion de euro. În funcție de axele de finanțare disponibile vom lua cele mai bune decizii, astfel încât și aceste clădiri să fie aduse la standarde moderne cât mai repede. Sunt lucruri care nu se fac peste noapte, care necesită multă muncă, multă aplecare asupra proiectelor și multă determinare din partea noastră”, a adăugat președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă că nu l-a iertat. Deci trebuie să pluseze băiatul.

EDITORIAL

Probabil energiile cele mai puternice care nu provin direct din lumea materială își au izvorul din două zone pe cât de complexe, pe atât...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...