sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTSindicaliştii din educaţie reiau protestele

Sindicaliştii din educaţie reiau protestele

Federaţiile sindicale din sistemul de învăţământ vor organiza un protest, mâine, 25 mai, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Aproximativ 500 de sindicalişti din întreaga ţară vor picheta sediul Guvernului, pentru a atrage atenţia asupra problemelor salariale din sistem. Printre protestatari se vor afla şi cinci sindicalişti din Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Vor picheta sediul Guvernului şi angajaţi ai palatelor copiilor şi cluburilor sportive şcolare, pentru a arăta că nu sunt de acord intenţia Ministerului Educaţiei de a transfera aceste instituţii, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităţilor locale.

Multe unităţi de învăţământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condiţiile de muncă. Mai mult, deşi lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariaţii în cauză nu sunt remuneraţi suplimentar pentru munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă”, au transmis organizatorii protestului. Aceştia susţin că se impune reglementarea salariilor de bază ale personalului nedidactic.

Sindicaliştii doresc să reamintească reprezentanţilor Guvernului şi partidelor politice faptul că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute în legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (Legea 153 din 2017 – n.r.), începând cu luna septembrie 2020. Potrivit liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei „Spiru Haret” şi Federaţiei „Alma Mater”, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă dat fiind faptul că, în ultimii ani, politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii 153 din 2017, ceea ce a făcut inaplicabile hotărârile de guvern 34 din 2018, respectiv 569 din 2017.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...