vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BT„Tinerii dezbat" cu succes la Botoşani

„Tinerii dezbat” cu succes la Botoşani

Liceul de Artă „Ştefan Luchian” a găzduit, în perioada 28 – 29 mai, etapa judeţeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.

La olimpiada care se adresează elevilor de liceu au participat 11 echipe de la: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian”, Liceul de Artă „Ştefan Luchian, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

La festivitatea de deschidere au participat Ada Macovei – inspector şcolar general, inspectorii şcolari Bogdan Suruciuc, Gianina Butescu, Daniela Pintilei, Ana-Gabriela Tanasă şi Beatrice Păpădie – directorul Liceului de Artă.

Preliminar olimpiadei, profesorii (în principal coordonatori sau arbitri în concurs) au participat la un curs de formare, „Introducere în tehnici de argumentare”, realizat pe 14 mai la Casa Corpului Didactic Botoşani de către profesorul Livia Petrune, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, director de turneu al concursului.

La olimpiadă au participat 85 de liceeni

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: avansaţi (12 echipaje) şi începători (8 echipaje). Au participat 85 de elevi şi 25 voluntari coordonați de consilierul educativ al liceului gazdă, profesorul Andreea-Manuela Anghelache. Logistica a fost asigurată de profesorii Liliana Pricope şi Ştefania Murariu. Momentele au constituit un feedback pozitiv şi pentru organizatori, dar şi pentru profesorii coordonatori ai echipajelor şi pentru arbitri: elevii şi-au exprimat emoţiile, au legat prietenii, şi-au adresat felicitări unii altora, au mulţumit profesorilor şi susținătorilor, iar entuziasmul a cuprins publicul prezent.

A fost un concurs bazat pe expunere liberă sub formă de discurs argumentativ, unde concurenţii au fost evaluaţi individual, dar şi în echipă, în funcţie de moţiunile (temele de dezbatere) pe care le-au avut de expus, de echipa reprezentată (Guvernul sau Opoziţia), de rolul pe care l-au avut în echipă (primul, al doilea sau al treilea vorbitor). La fiecare rundă de dezbatere s-au confruntat două echipe, iar fiecare vorbitor a avut un timp de prezentare a discursului.

O competiţie complexă, cu mari emoţii, dar şi cu mari satisfacţii. După două zile de dezbateri, Guvernul şi Opoziţia au ajuns la un consens: elevii botoşăneni sunt oratori excelenţi, charismatici, convingători şi entuziaşti.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...