sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTPoliţişti, jandarmi şi specialişti în flashmob invitaţi în şcoli, la finalul anului...

Poliţişti, jandarmi şi specialişti în flashmob invitaţi în şcoli, la finalul anului şcolar

Pe final de an şcolar, multe cadre didactice au iniţiat proiecte şi colaborări cu diferite instituţii. Astfel, în multe unităţi de învăţământ au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai unor instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Justiţiei.

La Colegiul Naţional „AT Laurian”, spre exemplu, au stat de vorbă cu elevii reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. La Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Botoşani a ajuns un jandarm care le-a povestit copiilor de gimnaziu cele mai dificile misiuni, frecvenţa şi consistenţa antrenamentelor, obligaţiile şi sancţiunile pe care şi minorii le au de tras dacă încalcă legea penală şi multe alte detalii solicitate de elevi cu foarte multă curiozitate.

Mesaje anti-trafic de persoane şi de protecţie a minorilor.

Elevii de la Colegiul „AT Laurian” au inclus în proiecte şi organizarea unor ateliere de informare, a unui concurs flashmob sau organizarea unor demonstraţii publice de susţinere a mesajelor anti-trafic de persoane şi de protecţie a minorilor. Flashmob –ul a fost realizat, iar rezultatul poate fi urmărit pe pagina de socializare a profesorului coordonator, (https://fb.watch/drbD-OJAe6/), însă va putea fi admirat şi live în oraş, pentru că laurienii doresc să fie prezenţi şi printre botoşăneni pentru a-şi transmite mesajele.

 „Proiectul ce se derulează în Colegiul Naţional „AT Laurian” se numeşte „ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală” şi am organizat până acum trei activităţi, acestea urmând să continue până la finalul anului 2022. Am invitat la noi specialişti din ANITP Suceava, din IPJ Botoşani, materialele şi discuţiile derulate fiind de mare interes, subiectele în sine fiind importante pentru noi toţi, ca societate: frauda din mediul virtual, traficul de copii şi modalităţile de reacţie”, a explicat Roxana Asandului, profesorul coordonator al elevilor implicaţi în proiectul ReACT.

În cadrul acestui proiect, Colegiul „AT Laurian” are ca structuri partenere Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO) și Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...