vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTLucrări reluate pentru locuinţele sociale din cartierul ANL Cişmea

Lucrări reluate pentru locuinţele sociale din cartierul ANL Cişmea

Primarul Cosmin Andrei a anunţat miercuri că au fost reluate lucrările la blocurile de locuinţe sociale din cartierul ANL Cişmea. La licitaţia organizată de municiplaitate au participat patru firme, contractul fiind câştigat de către societatea Inside Construction.

Continuăm reabilitarea blocurilor pentru locuințe sociale. A fost un interes foarte mare și pentru acest șantier. Au fost patru ofertanți. În cele din urmă am semnat un contract cu firma câștigătoare, s-a apucat de lucru cel care a câștigat. Vom avea 72 de apartamente la un obiectiv care a fost închis din cauza firmei care a intrat în faliment și am reluat licitația pentru restul de execuție”, a explicat edilul.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 10,3 milioane de lei fără TVA, cea a ofertantului câștigător fiind de 8,3 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Blocurile au fost începute în anul 2016

Contractul pentru cele şase blocuri a fost semnat în martie 2016, cu firma Victor Construct. În decembrie 2018, constructorul a renunţat la contract invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Lucrările erau atunci la un stadiu de aproximativ 53%. În 2018, municipalitatea a primit pentru acel obiectiv 2,9 milioane de lei, iar în 2017, suma alocată a fost de 2,7 milioane de lei.

În acele locuinţe vor fi mutaţi chiriaşii din Centrul Vechi

Încă de la începutul acestui an, Cosmin Andrei a anunţat că în cele 72 de locuinţe sociale vor fi mutaţi chiriaşii din Centrul Istoric.

Vrem să redăm Centrul Istoric botoșănenilor, așa cum a fost odată și facem aceste demersuri în paralel cu oferirea unor spații cetățenilor care dețin locuințe sociale în Centrul Istoric, pentru a nu mai avea astfel de imobile acolo, să căutăm altă destinație. Știe toată lumea că nu trebuia să avem locuințe sociale în Centrul Istoric. Trebuia cu totul și cu totul o altă destinație dată acestui obiectiv turistic pentru municipiul Botoșani, monumentelor istorice de acolo, care trebuie puse în valoare, și atunci firesc este să oferim o alternativă pentru cei care locuiesc acolo. Dacă vor fi de acord cu ceea ce propunem, este foarte bine, pentru că nu ne dorim să îi scoatem în stradă. Dacă nu vor fi de acord, vom rezilia contractele de închiriere, dând altă destinație imobilelor pe care le avem acolo, dar nu locuințe sociale”, a mai spus atunci Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...