sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTEvaluare Naţională 2022 - Doi elevi olimpici au scăpat de emoţiile examenului

Evaluare Naţională 2022 – Doi elevi olimpici au scăpat de emoţiile examenului

Doi elevi olimpici botoşăneni vor intra la liceu fără a susţine Evaluarea Naţională. În premieră pentru învăţământul românesc, conducerea Ministerului Educaţiei a decis să acorde această facilitate elevilor de clasa a VIII-a care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Aceşti elevi, cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea care corespunde specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale.

Cei doi olimpici botoşăneni sunt Rareş Mandache şi Gabriel Şobachi.

Performanţa lui Rareș Mandache este unică, fiind pentru prima dată când un elev din Darabani obține acest rezultat. Rareş Mandache se va înscrie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, profilul Ştiinţe sociale.

Gabriel Şobachi, elev la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, a obţinut premiul I la Olimpiada naţională de interpretare instrumentală, la contrabas. Elevul mai are în palmares foarte multe premii obţinute în competiţii judeţene, zonale şi naţionale.

Evaluarea Naţională începe mâine

Elevii vor susţine mâine, 14 iunie, proba scrisă la Limba şli literatura română. Pe 16 iunie este programată proba scrisă la matematică, urmată pe 17 iunie de proba scrisă la limba maternă.

Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că din cei 4034 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională 3752. În categoria celor 282 de elevi care nu s-au înscris pentru examen, intră, pe lângă cei doi elevi olimpici, elevi care au optat pentru profilul vocaţional, elevi cu cerinţe educaţionale speciale, corigenţi sau elevi cu situaţia şcolară neîncheiată.

Elevii vor intra în sălile de examinare de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute. identificare.

Elevii trebuie să aibă la ei un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Ei nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri sau alte materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile și orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Elevii nu pot intra în sală cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte similare, acestea fiind lăsate la sala de depozitare.

Calendarul Evaluării Naţionale este următorul:

14 iunie – proba scrisă la Limba și literatura română

16 iunie – proba scrisă la Matematică

17 iunie – proba scrisă la Limba și literatura maternă

23 iunie (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie (ora 16:00 – ora 19:00) și 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie – Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor.

Rareș Mandache
Gabriel Sobachi
Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...