sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTArestat la numai o lună după ce a fost eliberat condiționat din...

Arestat la numai o lună după ce a fost eliberat condiționat din penitenciar

Cei doi bărbați care au furat 14 animale lăsate la pășunat au fost arestați preventiv în cursul zilei de ieri, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria Dorohoi.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Suspecții se numesc Mihăiță Damean (40 de ani ) şi Marin Roth (32 de ani) și sunt din comuna Lozna. Ei sunt bănuiți că în perioada 17 mai – 8 iunie a.c., ar fi furat 14 animale, de la cai și vaci, până la capre, de pe raza localităților Văculești, Cândești, Mihăileni, Bucecea şi Cristinești, prejudiciul fiind estimat la 68.000 de lei.

Cei doi au fost încătușați luni, după ce poliţiştii din Dorohoi au descins în șapte locații și au efectuat mai multe percheziți domiciliare în comuna Lozna, dar și în orașul Vicovu de Sus (judeţul Suceava), unde se presupune că au ajuns o parte dintre animalele furate. De altfel, în urma descinderilor, anchetatorii au găsit 10 dintre animalele furate.

Primul individ, Mihăiță Damean, zis și „Nebunică”, are antecedente penale și a mai fost condamnat pentru furturi de animale comise în Botoșani și Suceava. De altfel, el a fost eliberat condiționat din penitenciar în urmă cu aproape o lună. În plus, în prezent este judecat pentru un alt furt comis în județul Suceava. Atunci, în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2018, el a mers cu un faeton în extravilanul localității Zvoriștea, de unde a furat o vacă, pe care a vândut-o mai apoi în comuna Vârfu Câmpului.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
27.4 ° C
27.8 °
25.5 °
52 %
1.9kmh
73 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
30 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...