vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPSD a preluat conducerea DRDP Iași. Viorel Zacrețchi a ajuns director adjunct

PSD a preluat conducerea DRDP Iași. Viorel Zacrețchi a ajuns director adjunct

Partidul Social Democrat (PSD) continuă să-și numească reprezentanții din eșaloanele secundare în posturile din conducerea diverselor structuri. Printre ultimele redute cucerite de PSD se află Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, structură din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care administrează și drumurile naționale din județ.

Astfel, după ce Ovidiu Laicu a preluat conducerea DRDP Iași, înlocuindu-l în funcție de Dănuț Pilă, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație a CNAIR din 24 iunie, Viorel Zacrețchi, fostul șef al Secției de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, a ajuns și el în conducerea DRDP Iași.

Director adjunct pentru șase luni

Vineri, pe 24 iunie a.c., Zacrețchi a fost numit, pentru o perioadă de șase luni, pe funcția de director adjunct Întreținere în cadrul DRDP Iași. Numirea a avut loc în baza unor norme care permit ca, în cazul posturilor de conducere vacante sau temporar vacante, „angajatorul poate desemna un salariat pentru ocuparea postului pe durata determinata de 6 luni”. Cât timp va ocupa acest post, Zacrețchi va avea un salariu corespunzător funcției de conducere.

În ultima declarație de avere depusă anul trecut, Viorel Zacrețchi, care a ocupat în ultima perioadă funcția de șef Formație Siguranța Circulației în cadrul SDN Botoșani, menționa că în anul anterior fiscal, adică în 2020, a obținut un venit din salarii în sumă de 100.800 de lei, dar și alte venituri din consultanță acordată pe persoană fizică în sumă de 136.542 lei.

Zacrețchi, acuzat de construirea unei case după ce a fost numit la conducerea SDN

Numit la conducerea SDN în toamna lui 2012, Zacreţchi a început să-şi construiască o casă în satul Tulbureni. Vecinii au susţinut că o parte din lucrări au fost executate cu angajaţii şi utilajele de la Drumuri Naţionale. Pus în faţa imaginilor surprinse, Viorel Zacreţchi a negat toate acuzaţiile susţinând că unul dintre angajații de la SDN era în concediu, când l-a ajutat la construcția casei, iar materialele de construcţii, aduse de o firmă cu care SDN avea contract, au fost achitate de el.

El a făcut atunci obiectul unor verificări inclusiv din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă, dar și a celor de la CNAIR. După câteva luni a revenit pe post pentru că ar fi fost nevinovat. A rămas şi cu vila construită la Tulbureni, care acum apare în declarația de avere că ar fi fost ridicată în regie proprie, deși la acel control al ITM invocase faptul că a avut un contract cu o firmă de construcții.

În noiembrie 2018, pe când Zacrețchi era șeful SDN Botoșani, județul a fost îngropat în zăpadă, în urma unor ninsori abundente. Atunci, din cauza neintervenției la timp a utilajelor de deszăpezire, o persoană și-a pierdut viața, altele au fost rănite și mulți alții s-au ales cu mașinile avariate, din cauza problemelor de pe drumuri. Zacrețchi a fost demis în aprilie 2020, în locul său fiind numit un tânăr inginer, Dumitru Clipaciuc.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...