miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTContre între edili de la banii dați societății Nova Apaserv

Contre între edili de la banii dați societății Nova Apaserv

Ședința ordinară a deliberativului local a înregistrat noi contre între fostul primar Cătălin Flutur, consilier municipal PNL și primarul Cosmin Andrei. Cătălin Flutur s-a declarat împotriva alocării sumei de 112.790 de lei pentru Nova Apaserv.

Este pentru prima dată când contribuim cu bani la Nova Apaserv. Cred că era o decizie și o hotărâre care trebuia să treacă printr-o dezbatere publică. Mai nou, am văzut că în ședința extraordinară de la Consiliul Județean s-a votat componenta variabilă pentru Consiliul de Administrație de la Nova Apaserv.

Această componentă variabilă este de fapt, așa, un comision de succes care se dă celor din CA și probabil, dacă noi nu alimentăm cu bani de la municipiu, nu au de unde să-și ia comisionul de succes sau componenta variabilă”, a spus Cătălin Flutur.

„Locuitorii municipiului Botoșani sunt văduviți de serviciile de calitate ale Nova Apaserv”

Oficialul a făcut în continuare referire la problemele cu care se confruntă acest operator. „Locuitorii municipiului Botoșani în ultima vreme sunt văduviți de serviciile de calitate de la respectiva societate. Am votat aici mărirea de prețuri, atât la apă, cât și la canal, plătim apă meteorică la nesfârșit și municipalitatea este, de departe, cel mai bun contribuabil la Nova Apaserv. Cred că nu era oportun să contribuim cu bani care vin din taxele și impozitele botoșănenilor, botoșăneni care plătesc la apă serviciile și să majorăm capitalul social” a mai precizat Cătălin Flutur.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, operatorul își va cumpăra utilaje cu care să intervină în municipiul Botoșani la avarii.

Sub nicio formă nu se duc banii pentru plata indemnizațiilor. De ce am ajuns să avem un procent foarte mic la Nova Apaserv, să nu contăm în Adunarea Generală a Acționarilor? Pentru că niciodată nu s-a participat la majorarea de capital. Dacă s-ar fi participat și în trecut, poate aveam mai multe acțiuni și aveam un alt cuvânt de spus. Dar avem alte pârghii cu care intervenim asupra activității societății”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Una dintre pârghii este aceea prin care municipalitatea a început să refacă zonele unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Lucrările sunt executate de firma care are contract cu primăria pe întreținere și reparații străzi, urmând ca ulterior banii să fie recuperați de la Nova Apaserv.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
24 ° C
24.4 °
23.6 °
38 %
8.5kmh
14 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...