duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTCopil la un pas de moarte din cauza unei bomboane (video)

Copil la un pas de moarte din cauza unei bomboane (video)

O fetiţă din Botoșani a ajuns în stare critică la spital după ce s-a înecat cu o bomboană.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Micuța, în vârstă de 6 ani, din municipiul Botoşani, a fost găsită de mama ei în stare de inconştienţă. Copila se afla cu mama în casă şi se juca în camera ei. Aceasta avea o acadea pe băţ, iar la un moment dat, mama a mers să o verifice. În acel moment o imagine de coşmar i s-a înfăţişat femeii în fața ochilor. Copila zăcea inertă, căzută lângă pat, cu băţul de la acadea ieşind din gură. Fetiţa era vânătă la faţă şi nu respira deloc. Mama i-a descleştat buzele şi i-a scos din gură acadeaua, dar a observat că o bucată lipsea. Femeia a realizat că micuța se sufoca din cauza bucății de bomboană și a sunat disperată la 112, cerând autorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanţă (SJA).

Cadrele medicale i-au acordat micuţei primul ajutor la faţa locului, aceasta fiind în stare critică. „Au fost începute imediat manevrele de resuscitare. Pacienta nu respira şi era inertă la sosirea ambulanţei. În momentul în care s-a introdus şi sonda de aspiraţie, copilul a început să îşi revină. A fost transportată la spital conştientă, dar somnolentă şi agitată. Ulterior a fost supusă unui computer tomograf”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Tot mai multe cazuri de acest fel

Copila a fost ulterior transportată la Spitalul Județean, pentru un examen amănunţit, după care admisă în secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului de Copii.

Cu o zi înainte un alt echipaj de la ambulanţă a intervenit la un caz asemănător. Un copil de doi ani s-a înecat cu o bomboană chiar în faţa părinţilor.

Micuțul aproape se sufoca în momentul în care echipajul medical a ajuns la faţa locului. Intervenţia rapidă a făcut însă ca acesta să îşi revină rapid.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...