spot_img
sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăLocal BTMisiuni la foc continuu pentru pompieri

Misiuni la foc continuu pentru pompieri

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele 24 de ore pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii, pirotehniștii au efectuat o misiune de asanare a muniției rămasă neexplodată în urma conflictelor armate, iar medicii și paramedicii SMURD au acordat primul ajutor pentru 12 persoane cu probleme medicale. Acestor intervenții li se adaugă alte două misiuni pentru transportul refugiaților.

 Bătrână salvată după ce i s-a făcut rău în baie

Pompierii Gărzii de Intervenție Dorohoi au fost solicitați, luni seară, să intervină pentru salvarea unei bătrâne în vârstă de 81 de ani. Apelul la 112 a fost făcut chiar de către fiul acesteia, după ce a încercat, fără succes, să pătrundă în locuință și nu știa în ce stare se află mama sa.

Pompierii au pătruns în apartamentul aflat la etajul I, pe geamul de la balcon și au găsit-o pe proprietară căzută în baie, conștientă.

Bătrâna a fost predată echipajului SMURD aflat la fața locului, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal din Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Element de muniție descoperit în curtea unui bărbat din Săveni

Luni seară, pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au fost solicitați în orașul Săveni pentru asanarea unui element de muniție descoperit de un bărbat în curtea gospodăriei sale din orașul Săveni, în timp ce efectua lucrări pentru construcția unui gard.

Operațiunea a fost executată de echipa de pirotehnicieni a ISU Botoșani, constatându-se că este vorba de un proiectil exploziv, calibru 100 mm. Elementul de muniție a fost transportat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, pentru distrugerea la o dată ulterioară.

Informare preventivă

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:

  • să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;
  • să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;
  • să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;
  • să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;
  • să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
-2.7 ° C
-2.3 °
-3.5 °
88 %
1.1kmh
15 %
sâm
-3 °
Dum
2 °
lun
3 °
mar
7 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și la concursul cea mai frumoasă cravată tot cei care nu poartă fac regulile.

EDITORIAL

Nu este pentru prima dată când scriu despre Centrul Vechi al Botoșanilor și cu siguranță, nici ultima. Noile impresii pe care le-am acumulat după...

EPIGRAMA ZILEI

Parlamentarii noştri dragi Sunt toţi, ca nişte moş Crăciuni Numai că-n spate, au desagi Doar cu ... promisiuni   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...