spot_img
luni, decembrie 4, 2023
AcasăLocal BTFestival în Centrul Istoric - Instituțiile de cultură se implică în revitalizarea...

Festival în Centrul Istoric – Instituțiile de cultură se implică în revitalizarea zonei

Municipalitatea și-a propus să readucă zona istorică a orașului în atenția botoșănenilor. La jumătatea lunii august, pe 17 și 18 august, Centrul Istoric va găzdui prima ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură.

Festivalul este inițiat de Filarmonica “George Enescu”, sub patronajul şi cu sprijinul Primăriei Botoşani şi Consiliului Local, alături de celelalte două instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Local, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”.

Am promis că voi aduce Centrul Istoric al municipiului Botoșani la adevărata sa valoare și că îl voi promova pentru a redeveni un punct important de atracție turistică pe harta României. În aceste două zile de spectacole, îmi doresc ca botoșănenii să se bucure de cultură, de arhitectura frumoasă a Centrului Vechi, de artiștii locali dar și de cei naționali”, a transmis primarul Cosmin Andrei.

Edilul a recunoscut că revitalizarea Centrului Istoric este un proces greu și de lungă durată, dar este printre principalele sale obiective. Totodată, Cosmin Andrei a dat asigurări că nu va renunța până nu va reda municipalității Centrul Istoric, la adevărata sa valoare culturală și economică.

Programul festivalului este următorul:

17 august

17:45 – spectacolul „Casting, Casting, Casting”, al Teatrului „Mihai Eminescu”

18:45 – Marius Rogojinschi – momente lirice estivale, Teatrul „Vasilache”

19:00 – Concertino Accordion Band

18 august

20:00 – Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, invitat special Eugen Doga. Vor mai evolua în concert Paula Seling, Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic. Dirijor Andrei Tudor.

Compozitorul Eugen Doga este autorul celebrului vals „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut. Eugen Doga a declarat că „a învățat de la marele Enescu să caute muzica pretutindeni, în folclor, în natură, fără prejudecățile snobilor„.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-5 ° C
-1.2 °
-5.6 °
89 %
2.5kmh
9 %
lun
-3 °
mar
3 °
mie
2 °
joi
2 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Or fi trecut în grabă niște ucraineni și au luat bucata cu roșu.

EDITORIAL

„Astăzi, privind către comunitatea noastră vibrantă și plină de istorie, nu putem să nu reflectăm asupra valorilor care ne definesc și asupra direcției în...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde maghiran M-a făcut mama oltean Deși-n urbe umblă zvonul Că țara mea e Gabonul...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...