sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTNote sub orice critică la concursul pentru șefia birourilor vamale. Toți candidații...

Note sub orice critică la concursul pentru șefia birourilor vamale. Toți candidații s-au făcut de râs

Dezastru la concursul organizat de Autoritatea Vamală Română pentru ocuparea unor funcții de conducere la nivelul birourilor vamale din județ. Toți candidații care au concurat pentru aceste funcții au fost respinși la proba scrisă, iar unii nici nu s-au mai prezentat.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Concursul a fost organizat pentru toate birourile vamale din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, implicit Biroul Vamal de Interior Botoșani, dar și Birourile Vamale de Frontieră Stânca-Costești și Rădăuți-Prut. Deși în primă fază la concurs s-au înscris mai mulți vameși, nici unul dintre cei care s-au prezentat la examenul scris nu a reușit să obțină numărul de puncte necesar pentru a promova pe posturile scoase la concurs. Notele au fost sub orice critică, demonstrând proasta pregătire.

Concurs fără niciun candidat promovat

Pentru a ajunge la interviu, candidații care s-au înscris la concurs ar fi trebuit să obțină minim 70 de puncte la proba scrisă, doar că niciunul unul dintre aspiranții la cele 16 posturi de conducere nu a reușit să promoveze. Astfel, la Biroul Vamal de Interior Botoșani nu a mai ajuns niciun candidat, în timp ce la Biroul vamal de frontieră Rădăuți Prut singurul candidat rămas în cursă a absentat de la testarea scrisă. În schimb, pentru funcția de șef al Biroului vamal de frontieră Stânca Costești au participat doi candidați, însă ambii au fost respinși. Unul dintre ei a reușit să adune numai 12 puncte, în timp ce al doilea a cumulat 30,8 puncte.

Rezultatele au fost prezentate pe site-ul Autorității Vamale Române, pentru toate cele 16 funcții din subordinea Direcției Regionale Vamale (DRV) Iași. Ce a surprins a fost că cel mai mare scor a fost obținut de 47,2 puncte, cumulat de unul dintre candidații care au aspirat la funcția de șef birou vamal în cadrul Biroului de frontieră din Albița. Ceilalți candidați care s-au prezentat la proba scrisă pentru același post au primit au obținut un punctaj de 35,2 puncte și 12,8.

Note catastrofale și la birourile din cadrul DRV Iași

Și la celelalte birouri vamale din cadrul DRV Iași rezultatele au fost catastrofale. De exemplu, pentru funcția de șef de vamă la Sculeni, au aplicat tot trei candidați, dar punctajele au fost sub orice critică, adică 22 de puncte, 18,7 puncte și 6 puncte, în timp ce pentru Biroul Vamal de Interior Bacău a fost un singur candidat care a totalizat 31 de puncte.

Numele candidaților nu au fost făcute publice, la afișarea rezultatelor folosindu-se numărul de înregistrare atribuit dosarului la înscrierea la concurs.

„Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot formula contestație în termen de 24 de ore de la afișare, conform art. 63 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, care se depune la secretarul comisiei de concurs”, se arată în comunicarea postată pe site-ul Autorității Vamale Române. Cel mai probabil, însă, concursul va fi repetat.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...