marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BTSecţia ATI se umple din nou de Covid. Toate paturile sunt ocupate

Secţia ATI se umple din nou de Covid. Toate paturile sunt ocupate

Cel de-al şaselea val al pandemiei de Covid prinde puteri la Botoşani. Astfel, cinci botoşăneni au ajuns, în stare gravă, la reanimare după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. După câteva luni de linişte, secţia este din nou plină cu pacienți gravi şi se ia în calcul extinderea ei.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit reprezentanţilor celui mai mare spital din judeţ, sectorul Covid din cadrul secţiei Terapie Intensivă era plin, luni dimineaţă. Pe cele cinci paturi destinate pacienţilor Covid erau internați doi pacienți intubaţi şi ventilaţi mecanic, doi pacienți conectaţi la sursă de oxigen şi un pacient cu mască cu aer sub presiune.

Pe secţiile Spitalului Județean sunt internați în prezent 62 de pacienți confirmați cu Covid, dintre care 7 copiii. Alţi trei pacienți, dintre care doi copii, sunt internați ca suspecţi.

Numărul botoșănenilor diagnosticați cu Covid este în creștere. Luni rata de infectare a ajuns la 1,86 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 24 de cazuri noi de Covid. În 5 dintre cazuri este vorba despre reinfectări.

La nivelul municipiului rata de îmbolnăvire este de 3,77 de cazuri la mie, Botoșaniul fiind astfel în zona roșie. Încă șase localități din județ sunt în scenariul roșu din cauza ratei de îmbolnăvire. Este vorba despre Cristești, Ibănești, Rădăuți Prut, Sulița, Vlăsinești și Vorona.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...