vineri, februarie 23, 2024
AcasăLocal BTConducerea IȘJ dă asigurări că școlile sunt pregătite pentru noul an de...

Conducerea IȘJ dă asigurări că școlile sunt pregătite pentru noul an de învățământ

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general, susține că unitățile de învățământ botoșănene sunt pregătite pentru reluarea activității didactice, pe 5 septembrie. Potrivit oficialului, în toate unitățile sunt asigurate măsuri igienico – sanitare, chiar dacă nu toate școlile au autorizație sanitară de funcționare.

Din totalul de 475 de unități, 289 au autorizație sanitară de funcționare, 131 de unități nu dețin această autorizație, în timp ce 55 de unități sunt în curs de autorizare. De regulă, lipsa apei curente este principala problemă cu care se confruntă unitățile care nu au autorizație de funcționare. În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, doar 52 de clădiri nu dețin acest document.

Peste 470 de școli vor funcționa în noul an

În județul Botoșani, în anul școlar 2022 – 2023 vor funcționa 475 de unități dintre care: 120 unități cu personalitate juridică învățământ de masă cu 336 structuri arondate acestora, două unități cu personalitate juridică învățământ special (Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” și Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi), opt unități cu personalitate juridică învățământ particular (Grădinița “Sandy Belle”, Grădinița cu Program Prelungit “Girotondo”, Şcoala Gimnazială Cornerstone – Filiala Asociaţiei “Hope For The Children International” Dorohoi, Școala Profesională de Cooperație, Liceul Teoretic Centrul de Studii „Ștefan Cel Mare și Sfânt”, Școala Postliceală „Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus”, F.E.G. Education Școala Postliceală – Filiala Botoșani, F.E.G. Education Școala Postliceală – Filiala Dorohoi) și nouă unități conexe (Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Școlar, Clubul Copiilor Dorohoi, Clubul Copiilor Darabani, Centrul Județean de Excelență Botoșani, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean).

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, unitățile de învățământ sunt asigurate cu pază proprie, societăți specializate de pază și sisteme de supraveghere.

Acolo unde acestea nu există s-au făcut deja solicitări către UAT-uri pentru repartizarea sumelor privind achizitionarea şi montarea sistemelor de supraveghere pentru fiecare corp al unitățiilor școlare”, a mai precizat Bogdan Suruciuc.

Cât privește asigurarea transportului elevilor, Bogdan Suruciuc a arătat că, în județul Botoșani sunt 98 de microbuze școlare, asigurate RCA, cu inspecția tehnică periodică valabilă, pregătite pentru transportul elevilor, în condiții de siguranță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
4.9 ° C
6.6 °
4.4 °
65 %
2.3kmh
100 %
vin
13 °
sâm
14 °
Dum
12 °
lun
13 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De când leul a ajuns să valoreze fix doi bani, începe lumea să-l dea la gunoi.

EDITORIAL

România a dat lumii mai multe recorduri, mai mult sau mai puțin notabile. La capitolul calități vocale îl avem în primul rând pe Ilie...

EPIGRAMA ZILEI

Cu iubita lui drăguță Îl zărești la orice pas, El o duce de mânuță, Ea de… nas! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...