sâmbătă, aprilie 26, 2025
AcasăLocal BTBiserica rectitorită de Părintele speranței va fi sfințită pe 15 septembrie

Biserica rectitorită de Părintele speranței va fi sfințită pe 15 septembrie

Pe 15 septembrie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va resfinți Biserica “Sfântul Nicolae”, din Hlipiceni. Biserica a fost rectitorită de Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, fiu al comunei Hlipiceni.

Prin strădania părintelui Ciprian Grădinaru, Cetățean de Onoare al satului Hlipiceni, începând cu anul 2018 și până în vara acestui an, au fost făcute ample lucrări de consolidare și restaurare a Bisericii cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”. Obiectele de cult care împodobesc biserica au fost înnoite în Atelierele Patriarhiei Române, pictura în ulei fiind realizată de o echipă de pictori condusă de Nazarie Melniciuk, din Cernăuți – Ucraina.

Cu prilejul resfințirii bisericii, pe 14 septembrie, între orele 15:30 – 16:00, va ajunge la Hlipiceni delegația cu Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, aflate în patrimoniul Bisericii ”Sfântul Gheorghe cel Nou” din București.

Părintele speranței

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este considerat de credincioși drept „părintele speranței” și “chirurgul sufletelor”. Duhovnicul iubit de mii de români s-a născut pe 28 iunie 1971, în satul Hlipiceni, județul Botoșani, într-o familie de oameni simpli, dar evlavioși.

El a plecat la mănăstire în anul 1989, după ce a terminat liceul. Pe 19 noiembrie 1992 a fost tuns în călugărie la Mănăstirea Sihăstria, fiind ucenicul părintelui Ilie Cleopa. A rămas în Mănăstirea Sihastria până în anul 2011, când a fost chemat la Bucureşti. El slujește în biserica de lemn ridicată lângă Catedrala Mântuirii Neamului.

Mii de credincioși merg la această biserică pentru a găsi alinare în cuvintele părintelui Ciprian Grădinaru. Înzestrat cu duhul blândeții, tămăduitor de suflete rănite, părintele Ciprian a coordonat de-a lungul anilor și multe proiecte sociale.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
15 ° C
15 °
13.9 °
80 %
1.3kmh
69 %
S
18 °
D
14 °
lun
17 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Iată o metodă bună ca să nu mai urle muzica aia din boxele mașinilor din trafic.

EDITORIAL

Dacă în urmă cu câteva săptămâni mă plângeam de faptul că subiectele jurnalistice locale sunt efectiv căzute în umbra celor naționale și mondiale, iată...

EPIGRAMA ZILEI

Până la nuntă, ia seama, Fetele gătesc ca mama ; După ce nunta e gata, Sunt neveste, beau ca ... tata! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...