vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBiserica rectitorită de Părintele speranței va fi sfințită pe 15 septembrie

Biserica rectitorită de Părintele speranței va fi sfințită pe 15 septembrie

Pe 15 septembrie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va resfinți Biserica „Sfântul Nicolae”, din Hlipiceni. Biserica a fost rectitorită de Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, fiu al comunei Hlipiceni.

Prin strădania părintelui Ciprian Grădinaru, Cetățean de Onoare al satului Hlipiceni, începând cu anul 2018 și până în vara acestui an, au fost făcute ample lucrări de consolidare și restaurare a Bisericii cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”. Obiectele de cult care împodobesc biserica au fost înnoite în Atelierele Patriarhiei Române, pictura în ulei fiind realizată de o echipă de pictori condusă de Nazarie Melniciuk, din Cernăuți – Ucraina.

Cu prilejul resfințirii bisericii, pe 14 septembrie, între orele 15:30 – 16:00, va ajunge la Hlipiceni delegația cu Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, aflate în patrimoniul Bisericii ”Sfântul Gheorghe cel Nou” din București.

Părintele speranței

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este considerat de credincioși drept „părintele speranței” și “chirurgul sufletelor”. Duhovnicul iubit de mii de români s-a născut pe 28 iunie 1971, în satul Hlipiceni, județul Botoșani, într-o familie de oameni simpli, dar evlavioși.

El a plecat la mănăstire în anul 1989, după ce a terminat liceul. Pe 19 noiembrie 1992 a fost tuns în călugărie la Mănăstirea Sihăstria, fiind ucenicul părintelui Ilie Cleopa. A rămas în Mănăstirea Sihastria până în anul 2011, când a fost chemat la Bucureşti. El slujește în biserica de lemn ridicată lângă Catedrala Mântuirii Neamului.

Mii de credincioși merg la această biserică pentru a găsi alinare în cuvintele părintelui Ciprian Grădinaru. Înzestrat cu duhul blândeții, tămăduitor de suflete rănite, părintele Ciprian a coordonat de-a lungul anilor și multe proiecte sociale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...